Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Április 04. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Több mint 6 millió forintot sikerült összegyűjteni

Több mint 6 millió forintot sikerült összegyűjteni

Városunkban ismét példátlan összefogásnak lehettünk tanúi, hiszen a kis Tamási Izabella gyógyulásáért süteményt sütöttek, perselyekben pénzt, illetve kupakokat gyűjtöttek, rendezvényeket szerveztek.

Március 31-én fejeződött be a jótékonysági akció, melynek eredményeként több mint 6 millió forintot sikerült összegyűjteni a beteg kislány számára.

Az ünnepélyes átadáson - mely a család udvarán történt - a szervezők, Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense, Kovácsné Nagypál Anita, a Tourinform iroda munkatársa, valamint Bajzák-Csikós Ágnes állandó segítő, a Torony ABC vezetője és Szabó János, a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület elnöke voltak jelen. A kis Izabella széles mosollyal fogadta az érkező vendégeket és rögtön elkezdett játszani az ajándék buborékfújóval. Szüleitől megtudtuk, hogy már csak egy blokk van hátra a kezelésekből és remélhetőleg jó mielőbb hazatérhetnek otthonukba. Hétfőn indultak Szegedre és az eredmények függvényében fog alakulni a hazautazás.

A több mint hatmillió forint a becsületkasszás sütivásár mellett a városban kihelyezett perselyek és számos – városi és városhatáron kívüli – rendezvénynek köszönhetően gyűlt össze.

A Paintball és Airsoft Kiskunfélegyháza nyílt napján a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület pedig évadnyitó motorversenyén gyűjtött pénzzel segítette az akciót. Ezen kívül a Matkói Szabadidő Sportklub elnöke, Török Tibor Zsolt által felajánlott és a magyar labdarúgó-válogatott által dedikált focilabda árveréséből befolyt 100 ezer, a kecskeméti Plazma Center jóvoltából csaknem 430 ezer, a Krupa-Tóth Nikolett tetováló szalonjában rendezett jótékonysági nap keretében több mint 200 ezer, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény dolgozói körében rendezett gyűjtésből majdnem 130 ezer forint gyűlt össze.
Antal Ágnes 1250 kilogramm kupakot adott le a Izabella javára, ennek az ára meghaladja a 96 ezer forintot. Farkas-Almádi Angéla körmös és Szűcs Barbara fodrász is gyűjtést szervezett szalonjában, és az édesanya egykori közgés tanárai, osztálytársai is adakoztak.
Támogatás érkezett továbbá a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Közhasznú Emlékalapítványtól, a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványtól, valamint a Sorsocskák Alapítványtól is. A fülöpjakabiak szintén sütivásárral igyekeztek növelni a bevételt. Utóbbi gyűjtés fő szervezői a Bódi, a Rigó valamint a Kürtösi család voltak. Segítség érkezett Fülöpjakabon kívül még Kunszállásról, Kiskunfélegyházáról illetve Tiszaalpárról. Az összefogás ereje pontosan 888 410 forintot jelentett a Tamási család számára.

Az átadáson látva a kislány boldog arcát és a szülők örömét, újabb erőt kaptak a szervezők ahhoz, hogy egy újabb jótékonysági akcióval nyújtsanak segítő kezet azon családoknak, akik igazán rászorulnak.

(Információ: Félegyházi Közlöny / Fotók: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)