Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2011. November 25. 07:52, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Több mint 50 ember vesztette életét

Több mint 50 ember vesztette életét

Több mint ötvenen vesztették életüket csütörtökön Szíria különböző térségeiben lezajlott összecsapásokban.

A halottak közül 23-an a kormányerők tagjai voltak – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű jogvédő szervezet (OSDH).

A csoport beszámolójában közölte, hogy 13 civil és a hadseregből dezertált tizenöt katona is meghalt az összecsapásokban.

A magát Szabad Szíriai Hadseregnek nevező, a fegyveres erőkből kivált katonák alkotta szervezet tagjai több helyütt összecsaptak a kormányerőkkel. A dezertált katonák közül 15-en vesztették életüket csütörtökön Rasztannál egy ütközetben.

Mint az MNO beszámolt róla, a 22 közel-keleti és észak-afrikai országot tömörítő szervezet felszólította a szíriai vezetést: péntek délig engedje be az országba az Arab Liga megfigyelőit, ellenkező esetben szankciókra számíthat.

A pánarab szervezet egyik tisztségviselője elmondta: felfüggesztenék a tagállamokból Szíriába közlekedő légi járatokat, a szíriai nemzeti bankkal kötött ügyleteket, leállítanák a kereskedelmet és a pénzügyi tranzakciókat, és befagyasztanák a szíriai kormány vagyonát.

Ha Damaszkusz továbbra is fittyet hány a követelésekre, az Arab Liga külügyminiszterei már szombaton dönthetnek a büntetőintézkedések bevezetéséről.


A szíriai jogvédő szervezet jelentésében kiemelte, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a dezertálók és a kormánykatonák közötti összecsapások. A Szabad Szíriai Hadsereg honlapján pedig arról adott hírt, hogy fegyveresei lecsaptak egy katonai pilótákat szállító, Homszba tartó autóbuszra, és a jármű hét utasát, valamint a sofőrjét megölték. Hama tartományban öt kormánykatona vesztette életét egy ellenük lesből indított támadásban.

Címkék: Szíria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 07:30, hétfő | Külföld

Ukrajna megígérte, hogy nem veti be orosz terület ellen a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereket

Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.

2023. Február 06. 07:25, hétfő | Külföld

Ferenc pápa: az egész világ háborúban van, meg kell állítani az önpusztítást

A világ egésze háborúban áll és saját megsemmisítése veszélyezteti - jelentette ki Ferenc pápa, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban tett apostoli látogatást.

2023. Február 05. 08:00, vasárnap | Külföld

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt - Videóval

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette a légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai álláspont szerint hírszerző légieszköz, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközről beszél.

2023. Február 03. 13:49, péntek | Külföld

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.