Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 09. 15:54, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több mint 4600 jelzést kapott a katasztrófavédelem országszerte

Több mint 4600 jelzést kapott a katasztrófavédelem országszerte

Több mint 4600 jelzést kapott a katasztrófavédelem a szerdai vihar miatt, ebből csaknem 1300 esetben már megoldották a problémát - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök délután.

Arról is tájékoztattak, hogy Fejér megyében a korábbinál többen vannak áramellátás nélkül, mert a helyreállítás miatt azt több helyen le kellett kapcsolni. Jelenleg kilenc településen 989 helyen nincs áram. Budapesten hatvanhat fogyasztónál, Pest megyében két járásban ötven fogyasztónál nincs még áramszolgáltatás.

A főváros XX. kerületében átáztak egy lakóház falai a János utcában, az áramütés veszélye miatt lakhatatlanná vált az épület, amelynek hat lakóját a helyi önkormányzat helyezi el - írta az OKF.

Közölték, a MÁV-vonalakon több vágányt le kellett zárni a forgalom elől: a Keleti pályaudvaron, a kőbányai teherpályaudvaron, Hatvan és Selyp, valamint Gödöllő és Aszód között. A Budapesti Közlekedési Központ kilenc helyszínen dolgozik még a vihar okozta károk enyhítésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország