Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 20. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Több mint 400 millió forintot csalt ki bandájával miután kijött a börtönből

Több mint 400 millió forintot csalt ki bandájával miután kijött a börtönből

Vádat emelt a Kiskőrösi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki felesége, valamint testvére segítségével euróeladásra, külföldi megbízásra és vállalkozás beindítására két ismerősüktől összesen 403 millió forintot csalt ki

- közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Négyessyné Bodó Marianna tájékoztatása szerint a kiskőrösi férfi két héttel azután, hogy csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből szabadult, feleségével 2018 márciusában felkereste egy régi ismerősét, hogy vállalkozásának beindításához kölcsönt kérjen.

A csaló férfi a testvérét is bevonva, ígéreteik alátámasztására hamis banki letéti igazolást, illetve birtokukban lévő aranyat mutatott be, és végül az ismerőstől 13,5 millió forintot csalt ki.

Később ügyvédi letétben lévő 36 millió euró forintra történő átváltásában kérték egy másik ismerősük segítségét, akivel 180-200 millió forintnak megfelelő euró megvásárlásáról meg is egyeztek. A vádlottak azonban a forintösszeget előre kérték a letét kiváltására hivatkozva, egyben bemutattak egy ügyvédi fejléccel ellátott, hamis letéti szerződést.

Emellett a csaló házaspár valótlanul a cégük által elnyert, jól fizető ausztriai megbízás ürügyével - külföldi vállalkozási szerződés biztosítékát jelentő - 78 millió forint megfizetésére is kölcsönt kértek a nőtől. Néhány nap múlva ezen ügylet kapcsán a munkabérek megelőlegezésére további 125 millió forintot kértek. A sértettet ráadásul magukat ügyvédnek kiadó ismeretlen személyek telefonon is felhívták, megerősítve a vádlottak által előadott történetek valódiságát.

A csaló házaspár fizetési képessége igazolására hamis közjegyzői okiratba foglalt öröklési szerződést is bemutatott a becsapott nőnek, akitől így további összegeket kicsalva végül összesen 390 millió forintot szerzett meg.

Az ügyészség a többszörösen visszaeső férfit különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, házastársával és testvérével szemben pedig börtönbüntetést indítványoz. A letartóztatásban lévő férfi és társai bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság dönt.

Címkék: börtön, csalás, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.