Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 11. 08:54, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több mint 35 millió forint gyűlt már össze a Jónak lenni jó! kampányon

Több mint 35 millió forint gyűlt már össze a Jónak lenni jó! kampányon

Több mint 35 millió forint gyűlt már össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó! javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását végző Peter Cerny Alapítvány

- hangzott el az M1 csatorna kedd esti Híradójában. Hírességek, sportolók mellett Áder János köztársasági elnök és felesége is csatlakozott az akcióhoz: egy értékes pezsgőspohár-készletet és a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet szerzett magyar vízilabda csapat tagjai és vezetőedzője által dedikált plakátot ajánlottak fel licitre.

A 6 darab 23 centiméter magas, gyári díszdobozban lévő pohárkészletre 180 ezer forinttól, a plakátra 10 ezer forinttól indul a licit. Az érdeklődők a https://mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/# oldalon tekinthetik meg azokat a további felajánlásokat, amelyeket fix áron lehet megvásárolni és azokat a tárgyakat is, amelyekre a kampány záró napján, december 15-én egész nap lehet majd licitálni.

A híradóban elhangzott, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége egy napra csatlakozott a Peter Cerny Alapítvány mentőcsapatához. Mint mondta, négy gyermek édesanyjaként abban a szerencsés helyzetben van, hogy most először került közelebbi kapcsolatba koraszülötteket ellátó osztállyal a Margit kórházban. Kiemelte: azok az orvosok vagy nővérek, segítők, akik az alapítványban dolgoznak, hihetetlen felelősségteljesen, odaadással, küldetéstudattal végzik a munkájukat.

A Jónak lenni jó! idei kampányához már számos művész, sportoló és intézmény csatlakozott. Mint a híradóban elhangzott, a Thália Színház egy előadás bevételét, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia pedig újévi koncertjének bevételét ajánlotta fel, a hangversenyt az M5 kulturális csatorna nézői is láthatják.

A felajánlásokat továbbra is várják: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt.

Az idei adománygyűjtés december 15-én, vasárnap zárul, amikor a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.