Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2021. Augusztus 31. 15:57, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Több mint 200 bringás rajtolt el a 6. Szép Kihíváson

Több mint 200 bringás rajtolt el a 6. Szép Kihíváson

Augusztus 28-án, szombaton rajtolt el a VI. SZÉP Kihívás néven teljesítménytúra a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének felhívására.

A Szép Kihívás teljesítménytúra az elmúlt pár év alatt a kiskunsági régió egyik kiemelt kerékpáros eseményévé vált. Sőt, nemcsak a helyi erők tartják számon, de az ország számos pontjáról érkeznek bringások a jeles megmérettetésre. A teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, annak közigazgatási határain kívül, alacsony forgalmú közutakon. Évek óta háromszáz, sőt néha azt meghaladó résztvevővel indulnak neki a távnak, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Az esemény fővédnöke ezúttal is Boronkay Péter paratriatlon világbajnokunk volt. Az esemény részeként megrendezendő kisebb vezetett túra, a II. SZÉP Családi Kihívás nagykövete pedig Farkas Mihály, parasportoló volt.

A szervezők alapfilozófiája az, hogy a hétköznapi embert megszólítsák, próbálja ki, milyen nem hétköznapi sportteljesítményre képes, illetve lehetőséget teremtenek, hogy a lélektanilag is fontos 200 kilométeres határt átléphesse. El bírsz-e számolni kétszázig? - teszik fel a kérdést évről-évre, amit aztán meglepően sokan, átlagban az indulók kétharmada sikeresen meg is tud válaszolni.

A versenyen indulók egyszerre startoltak el szombat reggel 8 órakor tömegrajt formájában, majd aztán néhány kilométer múlva elengedték a túrázókat, és az egyéni teljesítés került előtérbe.

Idén a kettőszázhetvenkettő nevezőből végül kettőszáznégyen indultak el (sajnos a pénteki esőzés sokakat elijesztett a kerékpározástól). Végül száznyolcvanhatan érkeztek célba, aki közül sokan már az utolsó 20-30 kilométert esőben tekerték le. Minden elismerés megilleti őket a kitartásukért!

A verseny legtapasztaltabb bringásai Annaházi Erzsébet (1968) és Dávid József (1948) voltak, a legfiatalabbak pedig: Bagi Panna és Nosek Roland (mindketten 2007-es születésűek).
A legkorábban beérkező induló (a 205 kilométeres alaptávon) Boronkay Péter kétszeres világbajnok paratriatlonos volt, illetve a II. Nagyon SZÉP Kihívás 250 kilométeres távján Nagy Gergely bizonyult a leggyorsabbnak.

A 19 km-es családi túrán (II. Szép Családi Kihívás néven) a negyvenhét nevezőből végül negyvenegyen indultak el és mindannyian élményekkel gazdagon, kellemesen elfáradva fejezték be a kerékpározást.

A teljesítménytúra egyik frissítőállomása Kiskunfélegyházán volt a Városi Sportcsarnok főbejáratánál. A támogatóknak köszönhetően szomjoltóval és harapnivalóval várták a kerékpárosokat, akik a lejelentkezést követően már folytatták is tovább útjukat. A borongós időjárás miatt sokan igyekeztek minél kevesebb időt tölteni a pihenéssel, hogy még az eső beállta előtt befejezzék a túrát. De még ez sem árnyékolta be a frissítőponton megállók jókedvét, nevetve és viccelődve vitatták meg a mögöttük álló kilométerek kalandjait és kíváncsian várták mi áll még előttük.

Ebből is látszik, hogy a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének Szép Kihívás néven megrendezett teljesítménytúrája - mely egyben verseny is - évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Itt mindenki megtalálja azt, amiért elindult a megmérettetésen: van, aki önmagával és vannak, akik egymással küzdenek meg. Egy dologgal azonban mindenkinek szembe kell néznie: az elemekkel. Szél, eső, rekkenő hőség, az utak egyenetlen minősége, az autósok türelmetlensége mind-mind olyan tényező, ami csak tovább borzolják az idegeit a testileg-lelkileg megfáradt bringásoknak, akik a végkimerülésig feszegetik a határaikat. És mégis elindulnak… Róják a kilométereket, hogy aztán végre a célba érve elmondhassák: Megcsináltam! Aztán másnap izomlázzal, sajgó tagokkal, de mégis a legnagyobb örömmel tervezgetik a következő alkalmat, mikor újra nyeregbe pattanhatnak.

(Képek: Fábián Adrienn - a teljesítménytúra félegyházi frissítőpontján készültek)

Címkék: Szép Kihívás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 14:15, szerda | Helyi

Ismét ittas női sofőrt igazoltattak Kiskunfélegyházán a rendőrök

Mint arról egy héttel korábban hírt adtunk, Kiskunfélegyházán egy 23 éves nő jogosítványát vették el a rendőrök és indítottak ellene büntetőeljárást, mert ittasan vezetett.

2023. December 06. 13:26, szerda | Helyi

Anna az Uszonyosúszó Junior Világkupán

Az elmúlt hétvégén CMAS Uszonyosúszó Junior Világkupa (nemzetközi verseny) versenyt rendeztek Kecskeméten.

2023. December 06. 13:20, szerda | Helyi

Tapsifüles területi terematlétikaverseny

December 4-5-én a Batthyány Lajos Általános Iskola 14 tanulója képviselte az intézményt a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában megrendezett „Kölyökből atléta” program versenyén.

2023. December 06. 13:13, szerda | Helyi

Mesterséges intelligencia: legalább annyian elítélik, mint ahányan magasztalják

A kortárs filozófusok bizonyára nem fognak unatkozni a mesterséges intelligencia etikai vonzatainak latolgatása során.