Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 26. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei

Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei

Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei október 7-13. között.

A szervezők közleménye szerint az őszi programhoz minden eddiginél több, összesen 25 új vendéglő csatlakozott, a visszatérőkkel együtt pedig már most több mint 130 étterem konyhájának ízei közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A részt vevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak, amelyek a korábbiakhoz képest változatlan áron, egységesen 3900 forintos top, 4900 forintos prémium, vagy 5900 forintos exkluzív kategóriákban érhetőek el.

Az őszi programban olyan ételek kerülnek asztalra, mint a bükkfán füstölt fácán bouillon, a barackpálinkás kacsamáj, az érlelt őz carpaccio, a kecske taco, a lapsang tealevélen grillezett lazacfilé, az ördöghal, a borókabogyós vaddisznóragu, a borjúpofa, a füstölt szarvasgerinc, az uruguayi bélszínsteak, a somlói mille feuille vagy éppen a Gerbeaud 160 torta.

Az újonnan csatlakozó éttermek között van a Bazaar Eclectica, a Bock Bisztró Balaton, a Fióka étterem, a Na' Pasta Bistro, a Noor libanoni étterem és a Zeya étterem.

Az Országos Étterem Hét keretében immáron kilencedik éve látogathatnak el kedvező árakon Magyarország kiváló éttermeibe a gasztronómia iránt érdeklődők. Az előző, tavaszi programban több mint 20 ezer vendég fordult meg, közülük 2500-an értékelték az általuk kipróbált éttermeket. Az értékelések átlaga alapján a tavaszi programban a vendéglátóhelyek összteljesítménye 5 pontos skálán 4,66 pontot ért el.

Ahogyan az elmúlt évek során, úgy a programban részt vevő éttermek idén ősszel is kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket. Időpontot és asztalt foglalni a www.etteremhet.hu oldalon lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.