Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Október 05. 16:35, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Több mint 100 dokumentumot kölcsönzött idén az Év Olvasója

Több mint 100 dokumentumot kölcsönzött idén az Év Olvasója

Immáron 10 éve annak, hogy ünnepség keretében fejezik ki köszönetüket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár dolgozói mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vettek a könyvtár mindennapi életében.

- 2010-ben indítottuk útjára azt a kezdeményezést, amellyel szeretnénk kifejezni megbecsülésünket mindazoknak, akik évek óta hűséges látogatóink, segítőink és mindazoknak, akik ebben a rohanó világban rendszeresen járnak könyvtárba, olvasnak könyveket.
Mérlegeljük, ki mennyi könyvet kölcsönzött az év folyamán, milyen rendszeresen látogatott el hozzánk és időben visszahozta-e a kikölcsönzött könyveket. A díjakat mindig októberben az országos könyvtári napok rendezvénysorozat keretében adjuk át
– mondta az ünnepség nyitányaként október 5-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kamaratermében Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató.

A díjazottak névsorát Bánki-Horváth Mihályné igazgatóhelyettes olvasta fel és pár szóban megindokolta a vezetőség döntését.

Az Év Betűbölcsise: Jónás Dóra

Ő volt a Betűbölcsibe legtöbbet járó kisgyermek. Édesanyjával már pocaklakó kora óta látogatják a könyvtárat testvérével Bencével együtt. A gyerekek könyvek szeretet már egész korán magukba szívták. A mindig vidám és mosolygós Dóri szereti az állatos, az érzelmekről és a világ dolgairól szóló könyveket.

Az Év Gyermek Olvasója: Szavkó János

Ványuska – ahogy a könyvtárban hívják - ebben az évben kezdett el testvérével Krisztinkával aktívan könyvtárba járni és könyveket kölcsönözni. Eleinte a könyvtárosok nem értették, hogy miért nem a korosztályának megfelelő, több szöveggel rendelkező könyveket keresi. Kiderült, hogy nemrég költöztek Magyarországra és problémát okoz neki a magyar nyelv. Azért járt a könyvtárba, hogy a könyvek segítségével a magyar nyelvet minél jobban magáénak tudhassa. Mostanában már barátokat is szerzett a könyvtárban és megismerte a számítógépes játékokat. Továbbra is lelkesen kölcsönöz, melyet a családja is támogat.

Az Év Olvasócsaládja: Bács család

A Bács család minden tagja fontosnak tartja az olvasást és a sportot. Gyermekeik Kamilla és Viola rendszeresen járnak a könyvtárba. Eleinte szüleik és nagyszülei kíséretében kölcsönöztek, mostanában a testvérek már önállóan mennek. Kamilla szereti a Jeronimo Stilton-os állatos történeteket, Viola pedig a regényeket olvassa szívesen. A médiatárból is gyakran kölcsönöznek filmeket. A lányok a rutinos könyvtári táborosok közé tartoznak.

Az Év Olvasóközössége: Constantinum Általános Iskola 5/A. osztálya

A lelkes kis csapat osztályfőnöke 3-4. osztályban Király Mihályné Márti néni volt, aki az olvasás szeretetét beletáplálta a kisdiákokba. Az osztály gyakran vett részt a gyermekkönyvtári foglalkozásokon, író-olvasó találkozókon. A gyerekek a mai napig visszajárnak a könyvtárba és otthon érzik magukat. Jelenleg László Éva tanárnő az osztályfőnökük, aki szintén a könyvek, az olvasás és a magyar irodalom szeretetére ösztönzi a gyerekeket.

Az Év Médiatár Használója: Gyöngyösi Kinga

Kinga és családja rendszeresen látogatja a könyvtárat. Minden részleget ismernek és használnak. Igen kedvelt számukra a DVD kölcsönzésének lehetősége. Kinga a romantikus filmeket keresi, de mindig gondol gyermekeire is, akiknek szép mesefilmeket visz haza. Ebben az évben 86 db dokumentumot kölcsönzött a Médiatár részlegből.

Az Év Könyvtári Segítője: Terbe Ákos

Ákos évek óta nagy szakmai hozzáértéssel, önzetlenül segíti a könyvtárosok munkáját. Segítőkészségére, ötleteire mindig lehet számítani. Sokat segített az ifjúsági sarok bútorainak beszerzésében, elhozatalában és összeszerelésében is. A könyvtár emléktárgyainak, ajándéktárgyainak elkészítését mindig magára vállalja, hiszen mindig gondos, precíz munkát végez.

Az Év Olvasója: Marosvölgyi Ferencné Klárika

Klárika évek óta rendszeres olvasója, használója a könyvtárnak. Az újdonságokat és a szórakoztató irodalmat kedveli, de szívesen olvas szakkönyveket is az egészséges életmódról. Mindig vidáman, jókedvűen tér be a könyvtárba, olykor az unokájával együtt. A könyvtár statisztikája alapján a felnőtt olvasók közül az idei évben ő kölcsönzött a legtöbbet, szám szerint 106 dokumentumot, kiérdemelve ezzel az Év Olvasója Díjat Kiskunfélegyházán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.