Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 12. 15:11, kedd | Helyi
Forrás: HVG

Több megyére már ma lecsaphat a jég és az eső – térképen mutatjuk

Több megyére már ma lecsaphat a jég és az eső – térképen mutatjuk

Öt északnyugati megyében már délután jönnek enyhülést hozó zivatarok, néhol viharos szél, jégeső kíséretében.

Az ország többi részén marad a kánikula, amiatt is figyelmeztetést adtak ki.

Kedd délután és este nyugaton és az Észak-Dunántúl felett, azon belül leginkább a Kisalföldön, Alpokalján zivatarok átvonulására lehet számítani. Nyomukban viharos szél, intenzív csapadék, néhol jégeső várható. Heves zivatar kialakulása is valószínű, melyhez 90 km/h-t meghaladó szélroham, felhőszakadás (fél órán belül 15-30 mm csapadék) és nagy méretű jég társulhat – írta figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdára virradó éjjel csak néhol, legnagyobb eséllyel északnyugaton és a középső országrészben alakulhat ki lokális zivatar.

Szerdán napközben inkább csak az Alföldön valószínű foltokban zivatar, néhol viharos szél, esetleg jégeső kíséretében. Késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben kezdődhet kiterjedt zivatar- és csapadéktevékenység. Heves zivatarok is kialakulhatnak (károkozó szélrohammal és jéggel), de több helyen valószínű felhőszakadás is (az ismétlődő és intenzív jelleg miatt kisebb körzetekben akár 50 mm feletti csapadék is lezúdulhat).

Az enyhülést hozó zivatarokból az ország nagy részén nem sokat fogunk ma még érezni, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 33, 37 fok között várható. Késő estére csak 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. A hőség miatt az ország középső részére másod-, a széleken elsőfokú figyelmeztetést tartanak érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA