Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 06. 11:42, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Több megyében fogtak el embercsempészeket a rendőrök

Több megyében fogtak el embercsempészeket a rendőrök

Bács-Kiskun, Vas és Zala megyében is embercsempészeket fogtak el a rendőrök - közölte a rendőrség vasárnap reggel a honlapján.

A zalai rendőrök Letenye közelében még pénteken fogták el az illegális bevándorlókat szállító szír férfit. Az M70-es autóúton, Letenye közelében ellenőriztek egy német rendszámú személyautót. A járművet egy 32 éves szír állampolgár vezette. A gépkocsiban utasként további három szír állampolgár - köztük két gyermek - utazott, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, valamint a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette.

A rendőrök a külföldieket a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és A. Mustafa ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombaton egy férfi kérte a rendőrség segítségét Ólmod településről, mert külföldieket szállító mikrobuszt látott elhajtani az osztrák-magyar határ irányába. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a 21 éves B. Levente zalabéri lakos az általa vezetett járművel tíz külföldit szállított a község mellett található határátlépési pont közelébe. A rendőrök a férfit elfogták, előállították és kihallgatása után őrizetbe vették. Ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Kőszegi Rendőrkapitányság.

Bács-Kiskun megyében szombat éjjel fogtak el két embercsempészt. A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 82-es kilométer közelében ellenőriztek egy személyautót és annak 35 éves magyar vezetőjét. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a járműben utazott 5 szír állampolgár is, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak. A megalapozott gyanú szerint a nagykőrösi férfi Budapestre akarta szállítani a külföldieket - tették hozzá.

A másik eset szintén szombat éjszaka, és ugyancsak az M5-ös autópályán történt. A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 91-es kilométernél ellenőriztek egy mikrobuszt és annak 36 éves magyar vezetőjét. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a járműben utazott 16 szír állampolgár is, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak. A jármű sofőrjét, K. Attilát őrizetbe vették és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezték előzetes letartóztatását - írta a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.