Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 15. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Több évre ítéltek egy okmányirodai ügyintézőt hamis iratok kiállítása miatt

Több évre ítéltek egy okmányirodai ügyintézőt hamis iratok kiállítása miatt

Öt év tíz hónap börtönre ítélt a bíróság szerdán első fokon egy budapesti okmányirodai ügyintézőt, aki csaknem kétszáz valótlan tartalmú útlevelet és személyi igazolványt

állított ki nem uniós állampolgároknak 2015 júniusa és 2016 decembere között - tájékoztatta a fővárosi főügyész az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a 31 éves nő a XX. kerületi kormányablaknál okmányirodai ügyintézőként dolgozott. Egy szervezett elkövetői kör rávette arra, hogy a többi között ukrán, orosz, azeri, iráni és albán állampolgároknak valótlan tartalmú - a kérelmezők fényképével ellátott, de honosított magyar állampolgárok adatait tartalmazó - magyar magánútlevelet és személyazonosító igazolványt állítson ki.

A vádlott 198 ilyen okmányt állított ki, és ezzel az Európai Unió tagállamának okmányaihoz juttatta a nem uniós polgárokat. Az ügyészség a nő ellen bűnszövetségben elkövetett embercsempészés és 198 rendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt nyújtott be vádiratot. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a nőt a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és 5 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezett ellene.

Az ügyben egy ukrán férfit korábban már felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek és kiutasítottak Magyarországról hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettére felbujtás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.