Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 29. 10:21, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Vádat emelt egy házaspár ellen több rendbeli fegyveres rablás miatt a Monori Járási Ügyészség.

A házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket – közölte közleményében az ügyészség.

Ekkor határozta el a férj, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni.
2016. augusztus 18-án a férfi egy budapesti X. kerületi bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint készpénzt rabolt, majd elmenekült.

Ezután 2019 nyarán a házaspár már együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, majd a férj arcát részben eltakarta, a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközzel rabolt, végül együtt elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból is több mint egymillió, míg 2019. július elsején egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a monori ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a minap a járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.