Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Január 29. 10:21, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Vádat emelt egy házaspár ellen több rendbeli fegyveres rablás miatt a Monori Járási Ügyészség.

A házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket – közölte közleményében az ügyészség.

Ekkor határozta el a férj, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni.
2016. augusztus 18-án a férfi egy budapesti X. kerületi bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint készpénzt rabolt, majd elmenekült.

Ezután 2019 nyarán a házaspár már együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, majd a férj arcát részben eltakarta, a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközzel rabolt, végül együtt elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból is több mint egymillió, míg 2019. július elsején egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a monori ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a minap a járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 14:06, csütörtök | Belföld

Minden idők legnagyobb főnyereménye vár az ötöslottó játékosokra

Minden eddigi rekordot megdöntött, 5,252 milliárd forint az ötöslottó várható főnyereménye, amely szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz – közölte a Szerencsejáték Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 27. 11:00, csütörtök | Belföld

Nem kell áruhiányra számítani a koronavírus miatt

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás

2020. Február 27. 09:57, csütörtök | Belföld

Újabb termékeknél talált problémák miatt bírságolt a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 31 kenhető sajtkészítményt vizsgált a legújabb Szupermenta terméktesztjén, minőségi és jelölési problémák miatt 20 esetben indítottak hatósági eljárást

2020. Február 27. 07:17, csütörtök | Belföld

A MÁV felkészült a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére

A MÁV felkészült a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére - közölte a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága szerda este az MTI-vel.