Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2020. Március 23. 14:12, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Több angyal él Kiskunfélegyházán, mint azt gondolnánk

Több angyal él Kiskunfélegyházán, mint azt gondolnánk

Egy csapat lelkes varrónő szájmaszkokat varr, hogy utána azt szétosszák azoknak, akiknek szükségük van rá.

Míg mások pánikba esve vásárolják fel mázsaszám a lisztet, cukrot, olajat és WC-papírt, vagy épp a közösségi oldalakon, választékos szókinccsel szidalmazva adnak hangot elégedetlenségüknek, avagy a kormány intézkedéseinek, addig egy varrónőkből álló lelkes csapat óvó szárnyai alá veszi városunk rászoruló lakosságát és szájmaszkokat gyárt a Honvéd Sporttelepen.

Az ötlet Fábián Katalin fejéből pattant ki, aki a Félegyházi Térségi Sportiskolánál dolgozik.
- A Honvéd Spotpályán dolgozom, én vagyok ott mindenki "anyukája". Sajnos most megállt az élet a városban számos helyen, így nálunk is. Úgy érzem, hogy a helyzet egyre kétségbe ejtőbb. Nem akartam tétlenül állni az egyre súlyosbodó gondok előtt, ezért egy ötlettel kerestem fel Katona Andor igazgató urat. Mi lenne, ha kihasználnánk az ölünkbe hulló szabad időt és hasznosan töltenénk el? Szájmaszkokat készítenénk mindazoknak, akik nem tudtak még beszerezni – számolt be lapunknak a kezdetekről Katalin.

(Fotó: Folyamatosan készülnek a maszkok)

Az igazgató örömmel fogadta a kezdeményezést és helyet is ajánlott a munkákhoz. Mivel Katinak varrógépe volt, már másnap (március 20-án) anyagbeszerzésre indult. Ekkor kereste meg Kollár László a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezetének elnöke, hogy segítő kezet nyújtson.

- A közösségi oldalon gyorsan híre ment a kezdeményezésemnek, és több jó szándék vett körül, mint amire számítottam. Úgy tűnik csupán egy kis szervezésre volt szükség – mondta mosolyogva Kati, aki azt is elárulta, hogy mára már Horváth Tamás a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi szervezetének elnöke is csatlakozott a jótékony célhoz.

- Lassan halad, de szeretném, hogy biztonságos legyen. Jelen pillanatban öten varrjuk, a többiek az otthonaikban segítenek nekünk. Folyamatosan vannak felajánlások, jelentkezők, és vannak, akik némi pénzt is adnak a maszkokért. Természetesen ezt az összeget szintén anyagra fordítom – mesélte a részleteket Kati, aki az idős embereknek el is viszi a házhoz az elkészült maszkokat.

- Már többen jelezéssel éltek felém, melynek nagyon örülök, mert az a célom, hogy minél többen használják.

Úgy gondolom, hogy Kati – maroknyi „seregével” – elindított egy olyan ellentámadást a jelenlegi vírushelyzet ellen, melyhez érdemes csatlakozni. Ha varrni nem is tudunk mindannyian, de biztosan lakik idős ember a közelünkben, akikhez nem kerül semmibe, ha becsengetünk és megkérdezzük hozzunk-e valamit a boltból, patikából, piacról? Befizessük-e a csekkjét a postán? Segítsünk egymáson és vigyázzunk egymásra, mert csak összetartva élhetjük át minél kevesebb veszteséggel ezt a válságos időszakot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 08:00, vasárnap | Helyi

Meglepő tünetek jelezhetik a Lyme-kórt

A jellegzetes, kör alakú Lyme-foltot sokan ismerik, azonban nem ez az egyetlen tünete a betegségnek.

2020. Május 30. 14:40, szombat | Helyi

Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

Kinyitnak a présházak, családi, baráti körben ünnepelnek.

2020. Május 29. 15:40, péntek | Helyi

Kigyulladt egy sorház Kiskunfélegyházán

Az egységek fél órán belül eloltották a lángokat. A lakókat a mentők vizsgálták.

2020. Május 29. 12:07, péntek | Helyi

Színes dekoráció hirdeti a Gyermeknapot a Platán Iskolában

A Platán utcai Általános Iskola tanítói, tanárai és az intézmény valamennyi dolgozója azon szorgoskodott, hogy méltóképpen „felöltöztessék” Gyermeknap alkalmából az iskolát.