Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Szeptember 25. 09:36, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tizenötödik diáknap Félegyházán

Tizenötödik diáknap Félegyházán

Tizenötödik alkalommal rendeznek diáknapot Kiskunfélegyházán. Az idei rendezvényt szeptember 26-án tartják a Petőfi téren

Tizenötödik alkalommal rendeznek diáknapot Kiskunfélegyházán. Az idei rendezvényt szeptember 26-án tartják a Petőfi téren. A program reggel a Városházán indul, mikor is a diákpolgármester átveszi a város kulcsát. Délután a Petőfi térre várják az alsó, a felső tagozatos és a középiskolás diákokat, ahol játékos vetélkedőkre, bemutatókra, koncertekre kerül sor.
A program 13 órakor indul, az alsó tagozatosokat aszfaltrajz- készítés, népi ügyességi játékok várják. A felső tagozatos tanulók 14 órától, míg a középiskolások 15 órától játékos vetélkedőn mérhetik össze tudásukat és ügyességüket.
A Petőfi téren 16 órától amatőr zenekarok koncertje, tánc, harcművészeti és íjászati bemutató is várja a fiatalokat. A diáknap ideje alatt (14-17 óráig) a felállított sátrakban a városban működő középiskolák képviselői mutatják be intézményüket, és intézményük nyújtottat továbbtanulási lehetőségeket. Mindezen túl tematikus sátrak állnak a diákok rendelkezésére, hogy egy-egy témakörben részletesebb információhoz juthassanak (tematikus sátrak között megtalálható lesz a Vöröskereszt, a Süveges autósiskola szimulátora, drogprevenciós sátor, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, illetve a városban működő sportszervezetek képviselői is). Szirota Jennifer koncertje 17 órakor kezdődik, 18.30 órától pedig a „Titkok kertje” című előadás lesz látható a művelődési központban.

A program plakátja ITT megtekinthető!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.