Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Tizenegy év fegyházat kapott egy szökésben lévő ékszerrabló

Tizenegy év fegyházat kapott egy szökésben lévő ékszerrabló

Tizenegy év fegyházra ítélt a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn egy szökésben lévő férfit, aki társával 2010-ben kirabolt egy ékszerboltot Vácon - közölte a bíróság az MTI-vel.

A közlemény szerint a két elkövető 2010. november 20-án bement egy váci ékszerüzletbe, amelynek a bejárati ajtaját már éppen bezárni készültek. Az egyik alkalmazott a pult mögé ment, hogy kiszolgálja az érkezőket, a másik közben bezárta az üzletet, a kulcsot a zárban hagyta, majd visszatért a pultba és megállt a kassza mellett.

Az ékszerek nézegetése közben a vádlott társa az övtáskájából elővette gáz-riasztópisztolyát, amelyet az egyik sértett melléhez nyomott. A vádlott egy lőfegyverutánzatnak látszó tárgyat tartott a másik sértettre, majd megütötte vele és a pulton átugorva a földre lökte. Ezután csaknem negyvenmillió forint értékben 260 arany ékszert tulajdonítottak el a boltból.

Az aranytárgyak nem kerültek elő, értékük nem térült meg.

A vádlott 2014. december 12. óta előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben volt, ahonnan megszökött, azóta ismeretlen helyen tartózkodik - írta a bíróság.

A Budapest Környéki Törvényszék a vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért távollétében kihirdetett ítéletében - mint különös visszaesőt - 11 év fegyházbüntetésre és csaknem húszmillió forintos vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a döntés ellen az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.