Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 16. 13:32, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Tíz filmre ült be legalább százezer néző a magyar mozikba

Tíz filmre ült be legalább százezer néző a magyar mozikba

Tíz filmre ült be legalább százezer néző a magyar mozikba 2016 második negyedévében, a legtöbben az Amerika kapitány: Polgárháború című amerikai akciófilmre voltak kíváncsiak.

Az összlátogatószám azonban bő egymillióval kevesebb volt, mint az év első három hideg hónapjában.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (MNHH) kommunikációs igazgatóságának keddi közleménye szerint a második negyedévben 622 mozifilm került forgalomba, ezek közül az Amerika kapitány: Polgárháború című amerikai akciófilmre váltott jegyet a legtöbb, mintegy 280 ezer néző.

A nézőszám alapján az első 24 helyen amerikai filmek állnak, a 25. a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom című francia vígjáték, a 26. pedig a Till Atilla rendezte Tiszta szívvel. Az év második negyedévének második és harmadik leglátogatottabb magyar filmje az Oscar-díjas Saul fia és a Hurok című időutazós thriller volt.

Három amerikai film, az Amerika kapitány: Polgárháború, a Warcraft - A kezdetek, és A dzsungel könyve szerepel kétszázezer főnél nagyobb látogatottsággal, további hét produkció, a Szemfényvesztők 2., az Angry Birds - A film, az Anyák napja, a Démonok között 2., A Főnök, a Szenilla nyomában és a Rossz szomszédság 2. pedig százezren felüli nézőt vonzott.

A második negyedévben 2,8 millió néző váltott jegyet mintegy 124 ezer előadásra 3,9 milliárd forint értékben. Ez az első negyedévhez képest bő egymillióval kevesebb látogatót és közel másfél milliárd forinttal kevesebb bruttó jegybevételt jelent az MNHH Nemzeti Filmirodájának összesítése szerint.

Magyarországon jelenleg 160 filmszínház közel 400 termét vehetik igénybe a nézők. A bruttó jegybevétel 60,5 százaléka multiplex, 35,2 százaléka többtermes mozikból származik, az egytermes mozik csupán 4,3 százalékot kasszíroznak - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Címkék: film, mozi, néző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára