Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 21. 11:17, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Tisztújító gyűlést tartott a FIDESZ félegyházi csoportja

Tisztújító gyűlést tartott a FIDESZ félegyházi csoportja

A FIDESZ-MPSZ Kiskunfélegyházi Helyi Csoportja 2017. szeptember 14-én megtartotta a tisztújító és küldöttválasztó taggyűlését.

Ennek kapcsán rendezett a Fidesz félegyházi csoportja sajtótájékoztatót november 17-én, melyen megtudhattuk, hogy mely személyek fogják képviselni a FIDESZT kiskunfélegyházán.

A továbbiakban alelnökként tevékenykedik:

  • KISSNÉ KOVÁCS ILONA
  • ERDÉLYI JÓZSEF
  • JANKOVSZKI ZOLTÁN
  • LŐRINCZ TIBOR

A 120 fős tagság a helyi csoport elnökének DONGÓ JÓZSEF-et választotta. Jelenleg a Félegyházi Csoport tagjai a feloszlatott kiskunmajsai és tiszaalpári tagok is.

A szeptemberben megtartott Taggyűlés alkalmával a tisztújítás mellett küldötteket is választottak, akik az elmúlt hétvégén megtartott Országos Tisztújító Kongresszuson vettek részt. Több, mint 2000 fő vett részt a Kongresszuson. Jelen voltak a Kormány tagjai, a minisztériumok képviselői, a szövetségesek vezetői. Magyarország szinte minden településéről érkeztek, de a határon túli magyarlakta területek képviselői is jelen voltak.
A Küldöttek egyhangú döntéssel Orbán Viktor miniszterelnök urat erősítették meg a párt élén. Alelnöknek választották az alábbi személyeket: Novák Katalin, Kubatov Gábor, Gulyás Gergely, Németh Szilárd.

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, KDNP elnökének kongresszuson elhangzott gondolatai szerint az ellenzék darabokban van, ellentétben a FIDESZ-szel, amely egységes.
- Ha nem hagyjuk, hogy ordas eszmék éket verjenek közénk, akkor a 2018-as választások során a FIDESZ MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG kap ismét felhatalmazást a kormányalakításra – hangsúlyozta a miniszterelnök helyettes.

A Kiskunfélegyházi FIDESZ-MPSZ Csoport elnöksége egyet ért Lezsák Sándor 2010-ben, a Pártszövetség megerősítésekor kimondott szavaival:
- E Szövetség társszervezetei rendelkeznek elég politikai tapasztalattal ahhoz, hogy tudják: ezerfelé szétszórt akarattal, felszeletelve, egymásnak ugrasztva lehetetlen közös nemzeti jövőt építeni….A nemzeti összefogás jegyében legyünk erősek a Parlamentben, az önkormányzatokban.

E gondolat jegyében a FIDESZ helyi képviselőik legfőbb feladatuknak a szervezet erősítését, a rend helyreállítását és fenntartását tűzték ki célul. Fő irány, hogy a mindenkori választókerületi elnökkel és munkatársaival, a városvezetéssel a kommunikáció erősödjön és az együttműködés mindennapossá váljon. Ma még ez nem így van, pedig ez minden kiskunfélegyházi lakos érdeke.

Dongó József a FIDESZ-MPSZ Kiskunfélegyházi Helyi Csoportjának elnöke az alábbiakban fogalmazott a november 17-ei sajtótájékoztatón:
- Ezen túl kiemelkedően fontos számunkra a kormányzati politika érvényesülésének elősegítése, a pártszövetség által megszabott irány betartása és természetesen a 2018-19-es választások sikerre vezetése.
Feladatunk a kormányzati politika eredményeinek helyi szinten való kommunikációja, kihangsúlyozása is. Fontos ez, hiszen az embereket, családokat, közösségeket támogató eredmények, tettek számolatlanok.

A jelenlegi politika, amit folytat a FIDESZ az nemzeti érdekérvényesítés. A jelenlegi magyar politika felelőssége a nemzetünk és a keresztény Európa megvédése. Kormányunk a jövőben is bátran fel fog lépni. Hangsúlyozzuk, hogy a magyarok, éljenek bárhol a világban összetartoznak, nincsenek egyedül.
2010 előtt nem volt cél, nem volt program. A mai kormány világos célok mentén végzi munkáját. Egészségesebb magyar nemzet, versenyképes ipar, erős magyar gazdaság, a család és munkaalapú társadalom megteremtése, folyamatos reálbér emelkedés mellett.

Orbán Viktor szavait idézve:
- Azt akarjuk, hogy az emberek az elfogadható bér mellett rendelkezzenek tartalékkal is. Kell még egy ciklus, hogy az eredmények folyamatossá váljanak, visszafordíthatatlanok legyenek.
Nemcsak a határainkat kell megvédenünk. Meg kell védenünk a magyar emberek értékteremtő munkája révén elért eredményeinket is. Lehet sorolni: rezsicsökkentés, családtámogatások (Erzsébet-programok, CSOK, adókedvezmény, GYED Extra, Babakötvény, ingyen tankönyv, gyermekétkeztetés ingyenessége), termékek- szolgáltatások ÁFA csökkentése, járulékcsökkentés, minimálbér, garantált bérminimum emelés, egyes kiemelt szektorokban történő bérfelzárkóztatás, nyugdíjak emelése, nyugdíjprémium, utalványok juttatása, nyelvvizsgák megszerzésének támogatása, diákhitelesek támogatása, beruházások kormányzati támogatása munkahelyteremtő céllal, 1 millió magyar állampolgárrá válása, következetes, elismert kül-, gazdaság- és családpolitika, rendvédelmi szerveink megerősítése, stb.

Dongó József, FIDESZ-MPSZ Kiskunfélegyházi Helyi Csoportjának elnöke az alábbiakat fűzte még hozzá mondanivalójához:

- Nemzeti Konzultáció zajlik Magyarország megvédése érdekében. Minden magyar elmondhatja véleményét a betelepítési kvótáról.

Mi azt kérjük a kiskunfélegyháziaktól, hogy mindenki fogalmazza meg véleményét és küldje vissza a konzultációs kérdőívet!

Címkék: Dongó József, fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.