Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 20. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Tisztelt Félegyháziak!

Tisztelt Félegyháziak!

Hat éve vagyok ennek a városnak a polgármestere.

Amikor 2014-ben megbíztak bennem és bizalmat kaptam, Önök teljesen más feladatot jelöltek meg nekem és munkatársaimnak. Azt, hogy közösséget építsünk és pótoljuk azokat a hiányosságokat, amelyek ezt a várost évtizedekig sújtották. Az elmúlt éveink ezzel teltek. Közösséget építettünk és elkezdtük újjáépíteni Kiskunfélegyházát.

Ma teljesen más kihívás előtt állunk. Olyan utat kell bejárnunk, amelyet nem ismerünk, nem tudjuk milyen hosszú és hová vezet.

Egy biztos: Ezen az úton együtt kell és együtt fogunk végigmenni.

Súlyos és komoly jelentősége van annak, amit most írok. Senkit sem fogunk az út szélén hagyni. Mindenkinek nehéz lesz, vannak akiknek nagyon, vannak akiknek kevésbé. Így azoknak, akik lehetősége lesz, felelősek lesznek azokért, akikre ez az időszak a legnagyobb terhet rója majd.

Ez a felelősség törődésben, gondoskodásban és tevőleges segítségben kell, hogy megnyilvánuljon. Nem lesz elég a sajnálkozás, tenni kell.

Én és a város vezetése készen állunk arra, hogy ezt megtegyük. Mi nem csak az elmúlt évek sikereiért, hanem az elkövetkező időszak nehézségeiért is felelünk.

Most nem május elsejét és önkormányzati nagyberuházásokat kell majd koordinálni, hanem segítő kezet kell nyújtani azoknak a félegyházi anyáknak, apáknak és dolgozóknak akik önhibájukon kívül sodródnak nehéz élethelyzetbe.

A közösségek helyett az egyénen lesz a hangsúly. Önökön.

Nem tudjuk mit tartogat még ez az év, de a most a tervek helyett az azonnali cselekvésnek van ideje. Az idei évre tervezett útépítésekről, zajos városi programokról, fejlesztésekről lemondunk. Csak a már elnyert pályázati kötelezettségeinknek teszünk eleget.

A rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket igényel. Egy vidéki város vagyunk, messze nem olyan széles lehetőségekkel, mint az állam. De a magunk szintjén mindent megteszünk azért, hogy olyan pénzügyi programot dolgozzunk ki, amivel segítő kezet tudjunk nyújtani.

Jelenleg megközelítőleg 200 millió forint tartalékkal rendelkezünk. Soknak tűnik, de nem az. Most ebből látjuk el az ingyenes gyermek étkeztetést, a rendkívüli segítségnyújtást, a megmaradt kötelező pályázati önerőt, a rászorultak és idősek fokozott házi segítségnyújtását és a napról napra jelentkező újabb feladatok költségeit.

A mi feladatunk és a hétvégén is azon dolgozunk, hogy megoldásokat keressünk a várost érintő legsürgetőbb problémák kezelésére.

Én viszont az kérem Önöktől a hétvégére, hogy maradjanak otthon. Most ezzel tehetik a legtöbbet magukért, szeretteikért és a közösségünkért. Ha egyetértenek, kérem osszák meg ezt a bejegyzést.

Tisztelettel:

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.