Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2016. Szeptember 14. 07:28, szerda | Külföld
Forrás: mti

Tisztázatlan maradhat a magyar halálos áldozatokat követelő németországi hajókatasztrófa oka

Tisztázatlan maradhat a magyar halálos áldozatokat követelő németországi hajókatasztrófa oka

Valószínűleg nem lehet feltárni a két magyar halálos áldozatot követelő vasárnapi németországi hajókatasztrófa okát.

A baleset feltárásával megbízott szakértő szerint annyira szétroncsolódott a Duna-Majna-Rajna csatornán Erlangennél híd alá szorult szállodahajó állítható magasságú vezetőállása, hogy már nem lehet megállapítani, hogy meghibásodás vagy emberi mulasztás okozta-e a katasztrófát - mondta az erlangeni városvezetés szóvivője német hírportálok keddi beszámolója szerint.

A vezetőállást mozgató berendezést teljesen szétrombolta az ütközés, ezért valószínűleg örökre homályban marad, hogy miért nem sikerült behúzni a kabint azelőtt, hogy a hajó a vasúti hídhoz ért.

Az áldozatok a hajó legénységéhez tartoztak, egyikük 33, a másik 49 éves férfi volt. A kabinroncsba szorulva haltak meg.

A Budapestre tartó szállodahajón 181 utas és 49 fős legénység tartózkodott. A baleset vasárnap hajnali fél kettő körül történt az Erlangen Frauenaurach nevű városrészénél álló hídnál.

Az utasok az ütközés után még négy órán át a hajó fedélzetén voltak, kimentésük reggel hatkor kezdődött. Mintegy kétszáz fős mentőcsoport vesz részt az evakuálásban. A megrongálódott hajót időközben elvontatták, a csatornaszakaszon helyreállt a közlekedés.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:53, kedd | Külföld

Ukrajnai háború - Sojgu: sikeres az orosz előrenyomulás Bahmutnál és Vuhledarnál

Sikeresnek nevezte a harci műveletek előrehaladását Artemivszk (Bahmut) és Vuhledar térségében kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

2023. Február 07. 07:41, kedd | Külföld

Fehér Ház: az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Kínával, de megvédi szuverenitását

Az amerikai hatóságok a felszínen és a tenger alatt is változatlanul gyűjtik a szombaton megsemmisített kínai információs léggömb darabjait - jelentett ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs koordinátora.

2023. Február 06. 13:17, hétfő | Külföld

Norvégia öt év alatt 75 milliárd koronával támogatja Ukrajnát

Norvégia a következő öt évben összesen 75 milliárd norvég koronával (2647 milliárd forint) támogatja majd Ukrajnát - jelentette be hétfőn az oslói kormány.

2023. Február 06. 07:30, hétfő | Külföld

Ukrajna megígérte, hogy nem veti be orosz terület ellen a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereket

Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.