Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 28. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Tippek krónikus álmosság ellen

Tippek krónikus álmosság ellen

Ha egész nap alvajáróként szédelgünk, akkor ahelyett, hogy vödörszámra öntjük a kávét magunkba, inkább próbáljunk ki néhány trükköt!

Forró zuhany
A közhiedelemmel ellentétben, amikor krónikus fáradtsággal küzdünk, akkor nem szabad beállni a hideg zuhany alá! Sőt, inkább minél melegebb vízzel tusoljunk, hiszen mint ahogy a sportolás is, ez is felmelegíti az izmokat, és felpezsdíti a vérkeringést.

Délutáni szunyókálás
Ne gondoljuk, hogy ha délután alszunk egy fél órácskát, akkor éjszaka csak forgolódunk, majd,másnap pedig olyanok leszünk, mint akit agyonvertek. A nappali rövid pihenés ugyanis elősegíti az éjszakai, nyugodt, pihentető alvást.

Illatos ébresztő
Lélegezzünk be jó mélyen borsmenta, eukaliptusz, rozmaring vagy bazsalikom illóolajat, mivel hatékonyan stimulálják az szaglószervi idegeinket, így minket is. Ezt akár egy kis szelencében a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük.

Le a fejjel
A reggeli torna segít beindítani a testet, élénkíti a vérkeringést, és nyújtja az izmokat. Különösen azok a testhelyzetek hatékonyak , amelyeknél fejjel lefelé vagyunk, mert ilyenkor bőségesen jut vér az agyunkba. Jó, ha gyertyaállásban állunk, vagy az ágyon fekszünk és lelóg a fejünk lábtorna közben.

Vitaminbomba
A fáradtság hátterében gyakran vitaminhiány áll. Az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal felturbózhatjuk a szervezetünket és gyorsan megszabadulhatunk a kimerültségtől. Szedhetünk tablettát is, de az is nagyon hatékony, ha frissen facsart citrusfélékből, zöldségekből készítünk koktélt magunknak, ami ráadásul még finom is.

Igyunk vizet
Sokszor csupán a dehidratáltság az oka annak, hogy levertek, fáradékonyak vagyunk. Igyunk meg óránként egy pohár vizet, és máris jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben.

Zöld tea és étcsoki
Bármilyen hihetetlen, a zöld tea sokkal jobban felpörgeti a testet és a lelket, mint a feketekávé, viszont a szívünkkel sokkal kíméletesebb. Ráadásul nemcsak pillanatnyi felfrissülést nyújt, hatását hosszú órákon keresztül képes kifejteni. Emellett együnk étcsokit, mert a benne lévő teobromin igen serkentően hat a központi idegrendszerünkre.

Nyújtózkodjunk!
Ha a munkánk miatt egész nap szinte ugyanabban a testhelyzetben vagyunk, akkor a vérkeringésünk lelassul és álmosak leszünk. Ezért érdemes minél többször nyújtózkodni, ugrálni, nyakkörzéseket végezni.

Menjünk napra
A borongós, rossz idő mindannyiunkat nyomottá tesz. Ha nem hajlandó a nap kisütni, hogy kicsit felpöröghessünk, akkor pótoljuk tabletta formájában a D-vitamint. Fokozhatjuk a hatást, ha még magnéziumot is szedünk mellé. Ha viszont csak a munkahelyünkön töltött órák miatt nem jutunk ki a napfényre, akkor időnként szakítsuk meg a munkát, és menjünk ki néhány percre a szabadba, hogy a nap simogató energiája feltölthessen minket kellő erővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.