Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 19. 18:12, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tippek állásinterjúra

Tippek állásinterjúra

A munkáltatók egy része írásbelivel kombinált felvételi vizsgát szervez az állásra pályázóknak. Tippek annak érdekében, hogy ön legyen a kiválasztott.

1. Öltözködjön az alkalomhoz illően
Nem kell fehér blúzt, sötét szoknyát venni, de azért neonszínű, hasig kivágott ruhában sem illik virítani – hacsak nem rúdtáncosnői állásra pályázik. Az évszaknak megfelelő, nett kiskosztüm minden esetben megfelelő, de természetesen az egészruha is jó megoldás. Sportosan csak akkor öltözzön, ha fizikai munkára vagy edzőtermi állásra jelentkezik.

2. Készüljön fel a cégből
Legyen tisztában a cég tevékenységével. Meggyőző lehet, ha látszik, hogy a kisujjában van minden az adott szakmával kapcsolatban. Érdemes utánanézni nincs-e régi ismerőse a cégnél. Hasznos lehet vele még a felvételi előtt beszélgetni.

3. Ne legyen görcsös, feszült
Habár a felvételiztető „személyzetis” tisztában van azzal, hogy a vele szemben ülő zabszemeffektussal küzd, ezt azért próbálja meg palástolni. Lassan beszéljen, figyelje a kérdező arcát. Nemcsak nyílt emberre utal a szemkontaktus, de rosszul induló válasznál a másik fél arckifejezéséből leolvasható, hogy rossz helyen kapiskál és így még idejében tud korrigálni.

4. Feladatlapok
Mindig figyelmesen olvassa el a kérdéseket. Azzal a feladattal kezdje a kidolgozást, amire biztosan tudja a választ. Tesztnél sose hagyjon kérdést megválaszolatlanul.

5. ”Vegye elő” a legszebb írását
Lehet, hogy a tudása megfelelő lenne, de ha csúnya, összemaszatolt, sokszor áthúzott, korrigált írást ad be, biztos, hogy rossz benyomást kelt abban, aki ellenőrzi a feladatlapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.