Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 22. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Tippek a vidám tavaszért

Tippek a vidám tavaszért

Kerüljük el a tavaszi fáradtságot, azzal, hogy megerősítjük az immunrendszerünket, így a mindennapi kihívásokkal is jobban megbirkózunk.

Nevessünk!
Az önfeledt nevetés bizonyítottan erősíti az immunrendszert, óvja a szívet, a jókedvért is felelős endorfint szabadít fel és csökkenti a vérben a stresszhormonként is ismert kortizol, illetve az adrenalin szintjét.

Kortyolgassunk!
Naponta legalább másfél-két liter tiszta vizet kellene meginni. Ha kemény fizikai munkát végzünk, vagy nagy a forróság, akkor akár 3 litert is érdemes innunk. Egyszerre azonban soha ne igyunk meg félliternyit vagy annál nagyobb mennyiséget. Minden nap együnk friss, nyers zöldséget és gyümölcsöt és törekedjünk arra, hogy legalább egy órát töltsünk a friss levegőn minden nap!

Aludjunk, de ne vigyük túlzásba!
A pihentető alvás közben beindul szervezetünk önregeneráló funkciója, így reggelente frissnek és üdének érezhetjük magunkat, ha eleget alszunk. Ez nagyjából 7 óra szunyókálást jelent és jó, ha már éjfél előtt ágyba kerülünk. 8 óránál semmiképpen ne aludjunk többet, mert akkor éppen a fordítottját érjük el és egész nap csak kókadtan kóválygunk majd.

Csipegessünk!
A friss növényi csírák, zabpehely, dió, mogyoró, csicsóka, sárgarépa, sütőtök és zeller is hatékonyan felturbózza az immunrendszerünket. A különböző csírákat tehetjük a szendvicsünkre vagy akár a salátánkra, a zabpehely isteni nassolnivaló kis joghurttal és friss gyümölccsel elkeverve, a magvakat pedig majszolhatjuk akár tévézés közben is. Kerüljük a nehéz ételeket, mert azok lecsökkentik az energiaszintünket, olyan fáradtnak érezzük magunkat tőlük, mintha napok óta nem aludtunk volna.

Mozgás!
Az immunrendszerünk felerősítéséhez, a tavaszi fáradtság elleni harcunkban elkerülhetetlen, hogy rendszeresen átmozgassuk a testünket. A legjobb, ha olyan sportot választunk, amit a friss levegőn tudunk végezni, ezzel fokozhatjuk a hatékonyságát. Minden nap legalább fél órát mozogjuk, de hetente 3-szor mindenképpen.
Ez növeli az önbizalmunkat és felpezsdült vérkeringésünknek köszönhetően eszünkbe sem jut majd, hogy erőtlenül kókadozzunk a csodás tavaszi napsütésben.

Probiotikumok
Remek immunerősítő hatásuk miatt ajánlott a probiotikumok fogyasztása. Együnk minél több élőflórás joghurtot, tofut, sajtot és savanyú káposztát! Utóbbiból lehetőleg frissen, kimérőset válasszunk, ne csomagoltat, hiszen a tartósítási lejárás megöli az élő baktériumflórát.

Szaunázzunk!
A szaunázás erősíti az immunrendszerünket, felpezsdíti a vérkeringésünket. A verejtékkel távozik a szervezetben felgyülemlett koleszterin, tejsav, zsírfelesleg és különféle nehézfémek, és ez nagyban hozzájárul az energiaszintünk emeléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.