Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 17. 15:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: dasistdochnochgut.at

Tippek a fagyasztáshoz

Tippek a fagyasztáshoz

Egy hűtőláda vagy fagyasztószekrény, de egy kisebb hűtő apró fagyasztórekesze is néha csodákra képes, hiszen akár pillanatok alatt (a kiolvadási időt nem számolva) az asztalra kerülhet egy gyors hétvégi ebéd vagy vacsora.

Egy hűtőláda vagy fagyasztószekrény, de egy kisebb hűtő apró fagyasztórekesze is néha csodákra képes, hiszen akár pillanatok alatt (a kiolvadási időt nem számolva) az asztalra kerülhet egy gyors hétvégi ebéd vagy vacsora. Remek tárolási módszer, ám vannak dolgok, amikre nem árt figyelni.

Ha néhány dologra odafigyelsz, még hatékonyabban alkalmazhatod a fagyasztás módszerét.

  1. Általában majdnem minden étel lefagyasztható, ám vannak kivételek. Nyers tojással, uborkával, egész almával és salátalevelekkel ne próbálkozz.
  2. Ha fagyasztás, akkor a jelszó: adagonként! Kicsit időigényesebb így az elrakás, de megéri, mert a kiolvasztásnál kevesebb a munka. És gazdaságosabb is, hiszen így csak annyit kell elővenned a fagyasztóból, amennyi éppen kell.
  3. Csomagolás gyanánt válassz kifejezetten erre a célra alkalmas fagyasztó- vagy műanyag zacskót. Kerüld a kiürült joghurtos és jégkrémes dobozokat, az üvegből vagy a papírból készült tárolókat.
  4. Forró vagy meleg ételt soha ne tegyél a fagyasztóba! Várd meg, amíg kihűl és utána mehet a „fagyra”.
  5. Néhány fagyasztható terméket jobb mindjárt vásárlás után a mélyhűtőbe tenni, mert minél frissebben van eltéve, annál tovább eltartható. Már fagyasztott termékek további tárolásánál fontos figyelembe venni a felhasználási dátumot és az ajánlott minimum hőmérsékletet.
  6. A húsok, halak eltarthatóságát befolyásolja azok zsírtartalma. Kiolvasztásnál tedd a húst egy edénybe, mielőtt a hűtőbe teszed, hogy a belőlük kiolvadó lé ne kenje össze a többi élelmiszert.
  7. A zöldségeket, gyümölcsöket a fagyasztás előtt alaposan meg kell mosni, pucolni, kiadagolni és a jól záródó zacskóban eltenni.
  8. Ha már a kiolvasztásnál tartasz, azt meggyorsíthatod a mikróddal vagy a hőlégkeveréses sütőddel. Persze, a legjobb, ha az ételnek a hűtőszekrényben van ideje felolvadni. Ám meleg vízbe vagy víz alá rakni nem ajánlott.
  9. Azt tudnod kell, hogy mindegy, mióta tárolod az adott ételt a fagyasztódban, ha egyszer már kiolvadt, azt sürgősen, rövid időn belül fel kell használnod, lehetőleg még ugyanazon a napon, amikor kikerült a „fagyiból”. De visszafagyasztani semmiképp nem szabad!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.