Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 31. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Tiltott témák

Tiltott témák

Az remek dolog, ha nincsenek titkaink egymás előtt a párunkkal, de azért vannak bizonyos mondatok, amiket jobb, ha nem mondunk ki a másiknak!

1. Már nem vagy a régi…
Iszonyúan alá tudjuk ásni a másik önbecsülését, ha szemére vetjük, hogy már nem úgy fest, mint annak idején, mikor beleszerettünk. Hát igen…valószínűleg idősebb lett, lehet fel is szedett keveset, de ezzel nem bánthatjuk meg azt, akit szeretünk. Számoljunk azzal, hogy ha leromboljuk párunk önbizalmát, akkor két kimenetele lehet a dolognak. Vagy rettenetesen féltékeny lesz (ez a leggyakoribb az önbizalomhiányban szenvedőknél) vagy keres magának valaki mást, aki még mindig szépnek találja.

2. Sokba került!
Rettenetesen nagy hiba, ha elfecsegjük, hogy milyen sokba került az ajándék, amit vettünk neki és milyen sok energiánk, időnk ment el annak beszerzésére. Ezzel csak kellemetlen érzést keltünk a másikban és teljesen értelmetlenné válik az egész meglepetés. Ha valamit adunk, akkor azt jó szívvel tegyük és később se emlegessük fel, hogy mennyi mindent vettünk a másiknak, milyen sokat költöttünk rá. Higgyük el, ha nem vágjuk ezt állandóan a másik fejéhez, az akkor is fogja, sőt sokkal jobban fogja értékelni.

3. Azok a régi szép idők…
Egy kapcsolatnak nemcsak az őszinteség, hanem a tapintat is alappillére. Épp ezért ne beszéljünk túl sokat volt szerelmünkről, csak annyit, amennyit feltétlen muszáj. Kerüljük a részletes beszámolókat, hogy milyen volt vele a szexuális életünk, hogy teltek a nyaralások, milyen őrülten szerelmesek voltunk egymásba. Noha mindketten tudjuk, hogy az már a múlt, mégis kellemetlen pillanatokat okozhat, ha például ugyanazzal az ajándékkal lepjük meg, amivel korábban az exünket, vagy mondjuk ugyanazon a becenéven szólítjuk.

4. Ez kiábrándító!
Abban nincs semmi különös, ha egymás előtt vagy együtt zuhanyozunk, fürdünk, de ügyeljünk arra, hogy őrizzük meg az intimitásunkat. Ne szőrtelenítsünk a másik szeme láttára, pláne az intim testrészeinket! Vannak, akikre még a pedikűrözés is kiábrándítóan hat, úgyhogy az ilyen dolgokat inkább akkor csináljuk, amikor magunk vagyunk. Ne is számoljunk be olyan dolgokról, ami a legkisebb mértékben is undort válthat ki a másikból. Ezzel nem a kapcsolatunk mélységét fejezzük ki, hanem a nőiességünket ássuk alá.

5. Anyád egy hárpia!
Nem törvényszerű, hogy a szerzett rokonainkat tiszta szívből szeressük. De soha ne szidjuk kedvesünk előtt a szüleit, testvéreit, mert azzal nagyon megbántjuk. Beszéljünk tisztelettel a családjáról, vagy ha ez nem megy, akkor inkább sehogy. Ha sokat sértegetjük a szeretteit, akkor ezzel akár saját magunk ellen fordíthatjuk a párunkat. Ha ő szidja őket, akkor se helyeseljünk lelkesen, inkább nyugtassuk, csillapítsuk az indulatait. Törekedjünk arra, hogy összetartsuk a családot, ne pedig arra, hogy egymás ellen hangoljunk mindenkit.

6. Ne küldjük a barátaihoz!
Soha ne veszekedjünk azért a másikkal, mert féltékenyek vagyunk a barátaira. Ha úgy érezzük, hogy sokkal több időt tölt velük, mint mi azt szeretnénk, akkor higgadtan, nyugodtan mondjuk el neki. Kérjük meg szépen, hogy legyen otthon többet. Semmiképpen ne kezdjük el sértegetni, degradálni a haverokat, mert akkor tuti, hogy épp az ellenkezőjét fogjuk elérni és még több időt fog eltölteni velük.

7. Vonzalmaink
Szinte mindenkivel előfordult már, hogy ártalmatlan flörtökbe bonyolódtunk, vagy csak megakadt a szemünk valakin. Ez még nem bűn, de mégsem ildomos vele büszkélkednünk, mert ezzel nagy fájdalmat tudunk okozni. Ugyanezen okból ne dicsérjük más előnyös tulajdonságait, ügyességét, olyat pláne ne, amivel kedvesünk nem rendelkezik. Például ne mondjuk, hogy hú de szép magas, ha szerelmünk inkább alacsonynak mondható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.