Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Január 28. 11:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Tilos lesz ételt fotózni

Tilos lesz ételt fotózni

Az éttermek tulajdonosainak elege van a vakukból és a kameraállványokból.

A New York Times online kiadása nemrég egy eddig vélhetően kevesek által ismert tényállásra hívta fel a figyelmet, a cikk szerzőjének állítása szerint ugyanis a metropolis egyre több éttermében gondolkodnak az ételüket fotózó vendégek kiebrudalásáról vagy legalábbis a vakuhasználat betiltásáról.

Az étel fotózása egy hazánkban is terjedő trend, amely önmagában tulajdonképpen nem jelent problémát, a cikk szerint az éttermek tulajdonosainak is inkább csak a fotózkodók neveletlen fajtájából van elegük, akik folyamatos vakuvillogtatása zavarja a többi vendég étkezését. A cikk szerint még olyanok is vannak, akik háromlábú kameraállványt visznek magukkal a minél tökéletesebb képek készítése érdekében, míg mások felállnak székükre, hogy megfelelő távolságból tudják megörökíteni tányérjuk tartalmát. A „foodstagramozás” betiltása ellen érvelők szerint a kényelmetlenségek ellenére az éttermek komoly ingyenreklámot kapnak a hóbortnak köszönhetően, ráadásul az utóbbi években pont ők próbálták rászedni a vendégeket az efféle közösségi hirdetésre (például kedvezményt kaptak a FourSquare-en bejelentkezők).

Címkék: étterem, fotózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.