Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 08. 11:45, szerda | Belföld
Forrás: PETERDI GÁBOR

The Beatles - Get Back

The Beatles - Get Back

Egerben mutatták be az új Beatles könyvet.

Nagy sikerű könyvbemutatóra került sor december 4-én Egerben, az Egri Road Beatles múzeumban, melynek apropóját az adta, hogy a már nyolc nyelvre lefordított, világsikerű The Beatles - Get Back könyv az angliai megjelenéssel egy időben, magyarul is megjelent.

A múzeum és a Helikon Kiadó szervezésében, a Hotel Korona dísztermében megtartott eseményen Molnár Gábor, Benedek Szabolcs és Marsi József szakírók, a könyv fordítója Ipacs Tibor, a hazai zenei élet képviseletében pedig B. Tóth László, Czutor Zoltán és Kozso mesélt a zenekarhoz, illetve a kiadványhoz kötődő élményeiről. Az egész napos program, melyet szakmai előadás, lemezbörze, filmvetítés és zenehallgatás is színesített, egy John Lennon limitált szériás Rickenbacker gitár ünnepélyes kihelyezésével zárult.

John Lennonra a napokban annak okán is emlékezhetünk, hogy december 8-án van az évfordulója értelmetlen halálának, amit máig nem dolgozott fel a világ.

fotó: Peterdi Béla

A képen balról jobbra: Marsi József, Kozso, Peterdi Gábor, Molnár Gábor, Czutor Zoltán, B. Tóth László, Benedek Szabolcs és Ipacs Tibor

Címkék: Beatles könyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.