Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 30. 11:35, kedd | Helyi
Forrás: BMRFK

Tettenérte a nyomozócsoport a betörő párost

Tettenérte a nyomozócsoport a betörő párost

Olyan gyorsan elfogták a kecskeméti rendőrök a tolvajokat, hogy a párosnak még ideje sem volt levenni magáról a betörésnél használt kesztyűket és maszkot.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014 tavaszától több betöréses lopás történt. Az ismeretlen tettesek főként gazdasági társaságok irodáiba törtek be, ahol többek között páncélszekrényeket nyitottak fel és zsákmányul készpénzt vittek magukkal.

Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy nyomozócsoport állt fel. A nyomozók a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival tartott akció során 2014. szeptember 27-én 1 óra 30 perckor Kecskeméten, a Könyves Kálmán körúton tetten érték K. Zoltán 39 éves, valamint K. Roland 34 éves kecskeméti lakosokat, akik éppen két a körúton lévő céghez törtek be. A férfiakon még rajta volt a maszk, valamint a kesztyű, továbbá náluk volt az eltulajdonított több százezer forint.

Az egyik férfinél megtartott házkutatás alkalmával bizonyítékként, illetve a kármegtérülés érdekében a rendőrök lefoglalták a lakásban található valamennyi új berendezési tárgyat.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfiakat. A terheltek őrizetbe vételét követően kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2014. szeptember 29-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.