Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2018. Május 15. 18:40, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

2018. október 20-án rendezik meg városunkban az I. Jótékonysági Southern Tattoo Festet

- tájékoztatta lapunkat a három fő szervező Ónodi Árpád a Rocktár vezetője és Papp Anett a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnök asszonya, valamint a szakmai vezető Kertész-Farkas János.

Anett már évek óta szervez városunkban jótékonysági rendezvényeket, ezúttal a rendezvényből befolyt összeget a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának ajánlják fel. Már felvették a kapcsolatot dr. Bartyik Katalin osztályvezetővel és az Onkológiai Osztály „Reménysugár Szeged Alapítvány”-ának kuratóriumi elnökével dr. Kovács Dénessel, akik nagyon nagy örömmel fogadták a kezdeményezést. Dél-Magyarországon a szegedi gyermekklinika onkológiai osztálya látja el a leukémiás és a daganatos kisgyerekeket. Ide tartozik Békés megye, Csongrád megye és Bács-Kiskun megye is. Ezen felül még a vérzékenységben, az anémiában és a trombózist szenvedett gyerekek is ezen a klinikán kapnak ellátást.

- Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb helyre kerül a rendezvényből befolyt összeg – nyilatkozta Papp Anett.

A tetováló fesztivál szakmai részleteiről az Országos Tetováló Szövetség tagja Kertész-Farkas János a félegyházi születésű tetoválóművész beszélt, aki 10 éve kezdte a tetováló szakmát és hat éve nyitotta meg Hellwolf Tattoo néven saját szalonját városunkban.

- Örömmel csatlakoztam a jótékonyságic célű kezdeményezéshez, mert sajnos én is beteg voltam és sokáig titkoltam. Négy és fél - öt év kellett ahhoz, hogy túltegyem rajta magam. Majdnem az állásomba és az életembe került. Anno, mikor a kezelésekre jártam, mi felnőttek próbáltunk erőt adni a rákos gyerekeknek, hogy könnyebb legyen nekik. Ez azonban a visszájára fordult, mert inkább a gyerekek adtak nekünk felnőtteknek erőt a kezelések alatt. Ezt szeretnénk most megköszönni azzal, hogy a beteg gyerekek javára fordítjuk a rendezvényből befolyt összeget – mesélte el János a fesztivállal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

A nagy volumenű rendezvényen lesz tetováló verseny és meglévő tetoválások szépségversenye is, mely egyedülállónak számít az országban. Ezen kívül a gyerekeknek is lehetőségük nyílik majd kipróbálni a tetoválás mesterségét különféle műbőrökön. A műveket természetesen szakmai zsűri bírálni és díjazni is fogja. Ezzel a gesztussal nemcsak a gyermekek felé irányuló jótékonyság, hanem a kedveskedés is teret nyer.

Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője, aki tulajdonképpen a helyszínt biztosítja a rendezvényhez a fesztivál zenei programját fogja biztosítani. Árpád örömmel tudatta, hogy polgári nevén Zana Zoltán, azaz Ganxta Zolee és a Kartel lesznek majd az est zenei fénypontjai. A zene biztosítása mellett pedig azt is felajánlotta Zolee, hogy segít a díjátadásban és a konferálásban is.

Annyi bizonyos, hogy pezsegni fog az élet október 20-án városunk első tattoo fesztiválján.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 19:44, szerda | Helyi

Hármas karambol Jászszentlászlónál

A baleset helyszínén a Kiskunfélegyháza felé vezető utat lezárták.

2020. Augusztus 12. 12:00, szerda | Helyi

Organikus zene tölti be pénteken a Béke teret

2020. augusztus 14-én (pénteken) 20 órától a Béke téri szökőkútnál a Geometro zenekar fogja szórakoztatni különleges zenéjével a közönséget.

2020. Augusztus 11. 15:41, kedd | Helyi

Újabb légi szúnyogirtás lesz Félegyházán

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy 2020. augusztus 14-én, pénteken az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül légi szúnyoggyérítésre kerül sor.

2020. Augusztus 11. 15:27, kedd | Helyi

Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.