Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2018. Július 12. 12:48, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Az M5-ös autópályán Budapest felől Szeged irányába közlekedett egy szerb állampolgár 2018. július 11-én 22 óra körül egy Citroen C5 típusú személygépkocsival.

A helyszíni szemle adatai szerint a sztráda 114-es kilométerénél a tetőcsomagtartójáról leesett három doboz. A mögötte szabályosan közlekedő Nissan már nem tudta kikerülni, ezért az egyik doboznak nekiütközött, amiben egy lemezfelni volt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A gépkocsivezető egyik fontos feladata, hogy gondoskodjon a jármű rakományának megfelelő elhelyezéséről. A KRESZ rendelkezései szerint a rakományt a járművön úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell többek között arról, hogy a rakomány úgy legyen rögzítve, hogy le ne csússzon, le ne essen, ki ne folyjon, továbbá olyan módon legyen lefedve, hogy le ne szóródjon. A rakomány egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa. Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 centiméterre túlnyúlik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 10:15, hétfő | Helyi

Elismeréseket adtak át a X. Agrárszektor Konferencián

A napokban rendezték meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely idén volt a tízedik a 2013 óta tartó, év végi portfoliós agrárkonferenciák sorában.

2022. December 05. 08:06, hétfő | Helyi

Lezárt akta: parfüm szimpla whiskyvel

A kiskunfélegyházi nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a helyi férfi ellen, aki néhány nap alatt nyolc bűncselekményt követett el.

2022. December 04. 09:32, vasárnap | Helyi

Felgyúlt a második gyertya is városunk adventi koszorúján

December 3-án, ünnepélyes keretek között gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján a Polgármesteri Hivatalnál.

2022. December 04. 07:54, vasárnap | Helyi

A könyvtárba már megérkezett a Mikulás

December 3-án Mikulásváró családi szombat délelőttre invitálták a kisgyermekes családokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.