Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2018. Július 12. 12:48, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Az M5-ös autópályán Budapest felől Szeged irányába közlekedett egy szerb állampolgár 2018. július 11-én 22 óra körül egy Citroen C5 típusú személygépkocsival.

A helyszíni szemle adatai szerint a sztráda 114-es kilométerénél a tetőcsomagtartójáról leesett három doboz. A mögötte szabályosan közlekedő Nissan már nem tudta kikerülni, ezért az egyik doboznak nekiütközött, amiben egy lemezfelni volt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A gépkocsivezető egyik fontos feladata, hogy gondoskodjon a jármű rakományának megfelelő elhelyezéséről. A KRESZ rendelkezései szerint a rakományt a járművön úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell többek között arról, hogy a rakomány úgy legyen rögzítve, hogy le ne csússzon, le ne essen, ki ne folyjon, továbbá olyan módon legyen lefedve, hogy le ne szóródjon. A rakomány egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa. Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 centiméterre túlnyúlik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 08:00, szombat | Helyi

Kíváncsi gyermekszemek a tangazdaságban

A minket körülvevő állat- és növényvilág megismerését nem lehet elég korán kezdeni.

2022. Május 21. 07:00, szombat | Helyi

Egyensúly címmel fotókiállítás nyílt Mezősi Ágnes munkáiból

A Városalapítók Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva Mezősi Ágnes fotóművész munkáiból nyílt kiállítás május 20-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

2022. Május 20. 11:47, péntek | Helyi

Két szirénázó rendőrautó karambolozott Kiskőrösnél

Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.