Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2018. Július 12. 12:48, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Az M5-ös autópályán Budapest felől Szeged irányába közlekedett egy szerb állampolgár 2018. július 11-én 22 óra körül egy Citroen C5 típusú személygépkocsival.

A helyszíni szemle adatai szerint a sztráda 114-es kilométerénél a tetőcsomagtartójáról leesett három doboz. A mögötte szabályosan közlekedő Nissan már nem tudta kikerülni, ezért az egyik doboznak nekiütközött, amiben egy lemezfelni volt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A gépkocsivezető egyik fontos feladata, hogy gondoskodjon a jármű rakományának megfelelő elhelyezéséről. A KRESZ rendelkezései szerint a rakományt a járművön úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell többek között arról, hogy a rakomány úgy legyen rögzítve, hogy le ne csússzon, le ne essen, ki ne folyjon, továbbá olyan módon legyen lefedve, hogy le ne szóródjon. A rakomány egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa. Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 centiméterre túlnyúlik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 08. 17:16, szerda | Helyi

Kigyulladt egy ház Kiskunfélegyháza külterületén

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2021. December 08. 16:28, szerda | Helyi

Tragikus a helyzet a magyar sertéságazatban

Rengeteg gazda végleg feladta a harcot.

2021. December 08. 16:12, szerda | Helyi

Angol nyelvi versenyt nyert a Batthyány

2021. december 07-én a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban lezajlott a 7-8. osztályos diákok számára kiírt angol nyelvi verseny döntője.

2021. December 08. 15:51, szerda | Helyi

Lovaskocsival járta be Petőfiszállást a Mikulás

Petőfiszálláson az egész települést lovaskocsival járta be a Mikulás. Akivel találkozott mindenkinek apró ajándékot adott.