Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 04. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Testvérvárosi találkozó Tordán

Testvérvárosi találkozó Tordán

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára.

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára. A 47 ezer lakosú Kolozs megyei településnek Magyarországról Kiskunfélegyházán kívül Hódmezővásárhely és Bihartorda, Szerbiából Torontáltorda, Lengyelországból Szydlowiec, míg Franciaországból Angouleme is testvérvárosa. Utóbbival az erdélyi település immár 20 éve ápolja a kapcsolatot, így ezt a kerek évfordulót is augusztus utolsó napjaiban ünnepelték.

Városunkat a polgármesteri hivatal delegációján kívül a Testvérvárosi Egyesület is képviselte, melynek tagjai aktívan részt vettek a rendezvénysorozaton. A nyitónapon a „Művészet és kézművesség, az időn és határokon túl” kiállításon Szűts Tamás szobrait is bemutatták, míg a pénteki multikulturális vacsorán az Amatőr Királyi Szakács Klub séfje, Bojtor Tibor készített magyaros ételeket a nemzetközi közönségnek. Ugyancsak ő beszélt a pazarlásmentes táplálkozásról az ezzel foglalkozó tematikus műhelybeszélgetésen, miközben Makai Lászlóné a cukorbetegek társadalmi beilleszkedéséről tartott előadást. A „Stratégiai menedzsment, teljesítmény és szabályozás a víz és csatornázási szolgáltatásokban” workshopban Locskai Mátyás vett részt Kiskunfélegyháza részéről.

A hivatalos rendezvényeken túl a szervezők számos szabadidős programmal is igyekeztek a vendégek kedvében járni, köztük kirándulással Torockóra és Szolcsvára, látogatással a tordai sóbányába és természetesen a városnapok fő attrakcióival. Mindezek megtekinthetők a Locskai Mátyás által készített képeken, illetve a tordaiak hivatalos galériáiban a facebookon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit