Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2014. Szeptember 04. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Testvérvárosi találkozó Tordán

Testvérvárosi találkozó Tordán

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára.

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára. A 47 ezer lakosú Kolozs megyei településnek Magyarországról Kiskunfélegyházán kívül Hódmezővásárhely és Bihartorda, Szerbiából Torontáltorda, Lengyelországból Szydlowiec, míg Franciaországból Angouleme is testvérvárosa. Utóbbival az erdélyi település immár 20 éve ápolja a kapcsolatot, így ezt a kerek évfordulót is augusztus utolsó napjaiban ünnepelték.

Városunkat a polgármesteri hivatal delegációján kívül a Testvérvárosi Egyesület is képviselte, melynek tagjai aktívan részt vettek a rendezvénysorozaton. A nyitónapon a „Művészet és kézművesség, az időn és határokon túl” kiállításon Szűts Tamás szobrait is bemutatták, míg a pénteki multikulturális vacsorán az Amatőr Királyi Szakács Klub séfje, Bojtor Tibor készített magyaros ételeket a nemzetközi közönségnek. Ugyancsak ő beszélt a pazarlásmentes táplálkozásról az ezzel foglalkozó tematikus műhelybeszélgetésen, miközben Makai Lászlóné a cukorbetegek társadalmi beilleszkedéséről tartott előadást. A „Stratégiai menedzsment, teljesítmény és szabályozás a víz és csatornázási szolgáltatásokban” workshopban Locskai Mátyás vett részt Kiskunfélegyháza részéről.

A hivatalos rendezvényeken túl a szervezők számos szabadidős programmal is igyekeztek a vendégek kedvében járni, köztük kirándulással Torockóra és Szolcsvára, látogatással a tordai sóbányába és természetesen a városnapok fő attrakcióival. Mindezek megtekinthetők a Locskai Mátyás által készített képeken, illetve a tordaiak hivatalos galériáiban a facebookon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 12:14, kedd | Helyi

A magyarok többsége a segély helyett a munkahelyek védelmét várja

A magyar emberek nyolcvan százaléka a munkahelyek megvédését várja el a kormánytól a koronavírus-járvány idején, és csak 18 százalékuk gondolja úgy, hogy a segélyek növelése a megoldás

2020. Április 07. 10:44, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.

2020. Április 07. 10:31, kedd | Helyi

A kiskunfélegyházi ellenzék is tiltakozik az önkormányzatokat érintő megszorító intézkedések miatt

Gulyás Gergely brutális megszorításokat tartalmazó bejelentései után a napokban Budapest ellenzéki polgármesterei közös nyilatkozatot adtak közre.

2020. Április 07. 10:18, kedd | Helyi

Hamarosan indul a jégeső elleni védekezés

Rövid időn belül, április közepén kezdődik az országos jégkármérséklő-rendszer védekezési időszaka.