Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2014. Szeptember 04. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Testvérvárosi találkozó Tordán

Testvérvárosi találkozó Tordán

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára.

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára. A 47 ezer lakosú Kolozs megyei településnek Magyarországról Kiskunfélegyházán kívül Hódmezővásárhely és Bihartorda, Szerbiából Torontáltorda, Lengyelországból Szydlowiec, míg Franciaországból Angouleme is testvérvárosa. Utóbbival az erdélyi település immár 20 éve ápolja a kapcsolatot, így ezt a kerek évfordulót is augusztus utolsó napjaiban ünnepelték.

Városunkat a polgármesteri hivatal delegációján kívül a Testvérvárosi Egyesület is képviselte, melynek tagjai aktívan részt vettek a rendezvénysorozaton. A nyitónapon a „Művészet és kézművesség, az időn és határokon túl” kiállításon Szűts Tamás szobrait is bemutatták, míg a pénteki multikulturális vacsorán az Amatőr Királyi Szakács Klub séfje, Bojtor Tibor készített magyaros ételeket a nemzetközi közönségnek. Ugyancsak ő beszélt a pazarlásmentes táplálkozásról az ezzel foglalkozó tematikus műhelybeszélgetésen, miközben Makai Lászlóné a cukorbetegek társadalmi beilleszkedéséről tartott előadást. A „Stratégiai menedzsment, teljesítmény és szabályozás a víz és csatornázási szolgáltatásokban” workshopban Locskai Mátyás vett részt Kiskunfélegyháza részéről.

A hivatalos rendezvényeken túl a szervezők számos szabadidős programmal is igyekeztek a vendégek kedvében járni, köztük kirándulással Torockóra és Szolcsvára, látogatással a tordai sóbányába és természetesen a városnapok fő attrakcióival. Mindezek megtekinthetők a Locskai Mátyás által készített képeken, illetve a tordaiak hivatalos galériáiban a facebookon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 15:06, szerda | Helyi

Jövő hét elejére országszerte megérkezhet a tél

Mediterrán ciklon hoz csapadékos időt hétvégére, vasárnaptól a ciklon hátoldalán egyre hidegebb levegő érkezhet, havazásra is van esély -írja az időkép.hu.

2022. December 07. 15:02, szerda | Helyi

Csaló SMS-ekre figyelmeztet az OTP

Csalók küldenek SMS-üzeneteket, látszólag az OTP nevében, így a bank azt kéri: senki ne kattintson az azokban szereplő linkekre - közölte az OTP.

2022. December 07. 15:00, szerda | Helyi

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát a kiskunfélegyházi férfi

A vádlott az ellenőrzéskor a gazdasági épületben egy 120 literes fém desztilláló berendezés segítségével éppen pálinkát főzött.

2022. December 07. 14:57, szerda | Helyi

Jótékonysági ételosztások a városban

Ingyenes ételosztással segítik a rászorulókat városi szervezetek és az önkormányzat munkatársai az alábbi időpontokban.