Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2014. Szeptember 04. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Testvérvárosi találkozó Tordán

Testvérvárosi találkozó Tordán

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára.

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára. A 47 ezer lakosú Kolozs megyei településnek Magyarországról Kiskunfélegyházán kívül Hódmezővásárhely és Bihartorda, Szerbiából Torontáltorda, Lengyelországból Szydlowiec, míg Franciaországból Angouleme is testvérvárosa. Utóbbival az erdélyi település immár 20 éve ápolja a kapcsolatot, így ezt a kerek évfordulót is augusztus utolsó napjaiban ünnepelték.

Városunkat a polgármesteri hivatal delegációján kívül a Testvérvárosi Egyesület is képviselte, melynek tagjai aktívan részt vettek a rendezvénysorozaton. A nyitónapon a „Művészet és kézművesség, az időn és határokon túl” kiállításon Szűts Tamás szobrait is bemutatták, míg a pénteki multikulturális vacsorán az Amatőr Királyi Szakács Klub séfje, Bojtor Tibor készített magyaros ételeket a nemzetközi közönségnek. Ugyancsak ő beszélt a pazarlásmentes táplálkozásról az ezzel foglalkozó tematikus műhelybeszélgetésen, miközben Makai Lászlóné a cukorbetegek társadalmi beilleszkedéséről tartott előadást. A „Stratégiai menedzsment, teljesítmény és szabályozás a víz és csatornázási szolgáltatásokban” workshopban Locskai Mátyás vett részt Kiskunfélegyháza részéről.

A hivatalos rendezvényeken túl a szervezők számos szabadidős programmal is igyekeztek a vendégek kedvében járni, köztük kirándulással Torockóra és Szolcsvára, látogatással a tordai sóbányába és természetesen a városnapok fő attrakcióival. Mindezek megtekinthetők a Locskai Mátyás által készített képeken, illetve a tordaiak hivatalos galériáiban a facebookon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 08:39, vasárnap | Helyi

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás

2020. Január 19. 08:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2020. január 19.

2020. Január 18. 17:05, szombat | Helyi

Milyen okai lehetnek a gyermekek agresszív viselkedésének?

A gyerekkori agresszív cselekedetek hátterének vizsgálatakor komplex megközelítést, egy összetett rendszert kell figyelembe venni – mondta Hal Melinda, a Semmelweis Egyetem pszichológusa.

2020. Január 18. 09:49, szombat | Helyi

Futás a mínuszokban – Mire figyeljenek a szabadban sportolók?

A szabadban végzett testmozgásról télen sem kell lemondanunk néhány egyszerű szabály betartásával, melyek az egészségünk megőrzésében segítenek.