Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 23. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szűts Tamás

Testvérvárosi Találkozó a Libafesztivál alatt

Testvérvárosi Találkozó a Libafesztivál alatt

A Testvérvárosi találkozót az idén második alkalommal szervezte meg az Önkormányzat és a Testvérvárosi Egyesület a Libafesztivállal egy időben.

A döntés oka, hogy ez a rendezvény az egyik legjelentősebb városunk életében, és a programok között minden korosztály talál a kedvére valót. A meghívást 12 testvér-, és partnerváros fogadta el, köztük olyanok is, akik ritkán jártak nálunk.

A vendégek hétfőtől szerdáig érkeztek folyamatosan. A repülőtérről az utazást az Önkormányzat mikrobusza biztosította. A delegációk többsége szerdán érkezett, a Városháza aulájában fogadták az érkezőket, ahonnan a szállásukra kísérték őket, illetve a vendéglátó családok eljöttek értük. Akik nem családoknál laktak, a Constantinumban kaptak vacsorát.

Csütörtökön Csányi József Polgármester úr köszöntötte a Díszteremben a delegációkat angol nyelven. Ezután egész napos buszos kirándulás következett Pusztaszerre, Ópusztaszerre. Pusztaszeren - a korábbi Sövényházán-, a település polgármestere, Máté Gábor Úr mutatta be a Makovecz Imre tervezte „Kurgán”-Ravatalozót, a Hétvezér emlékművet és Máté Bence világhírű természetfotóiból egy válogatást. A vendégek egyik nemzeti ételünkkel - a pörkölttel- ismerkedhettek meg.

Ezután az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark látnivalói várták a több mint ötven embert. A Feszty Körkép, a szabadtéri építmények és a Skanzen mind elbűvöltek mindenkit, vendéget és házigazdákat egyaránt.

Pénteken egy buszos pesti városnézés után a Parlament alagsorában ebédeltünk, majd az épület szépségekkel teli belsejét idegenvezető magyarázata segített felfedezni. A Parlamenti látogatást Lezsák Sándor Úr- az Országgyűlés Alelnöke-, az épület ingyenes megtekintésével és az étkezés lehetővé tételével támogatta.

Szombaton már reggeli után bekapcsolódhattak a vendégek és házigazdáik a programokba. Ebédre egy –stílszerűen-, libából készült különlegesség, ludaskása volt az ebéd.

Délután a Strand és a Kiskunmúzeum várta vendégeinket ingyenes belépésse.
A Polgármester Úr szervezte meg, és látta vendégül a delegációkat és a házigazdákat a búcsúvacsorán. A búcsúzás jó hangulatban és élményekkel feltöltődve zajlott le.

Szűts Tamás
TEK titkár

(Fotók: Herédi Éva)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.