Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Január 31. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Területfejlesztési fórumot tartottak a városházán

Területfejlesztési fórumot tartottak a városházán

A munka teremti a munkahelyet, ezért olyan termékeket kell kitalálni, átvenni, fejleszteni, ami munkahelyeket teremt.

A munka teremti a munkahelyet, ezért olyan termékeket kell kitalálni, átvenni, fejleszteni, ami munkahelyeket teremt. A fórumokon az ötleteket gyűjtjük, a szándékokat, melyek a települések, a vállalkozók, leendő vállalkozók fogalmaztak meg. A cél, hogy ezeknek a szempontoknak megfelelően tudjuk felosztani a rendelkezésre álló pénzügyi keretet – mondta el megnyitójában ma (január 30-án) Nyitray András, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke a Kiskunfélegyházán megtartott területfejlesztési fórumon.

A megyei önkormányzat szervezésében megtartott rendezvényen a megye stratégiai, a kiskunfélegyházi kistérség fejlesztési, a megyei gazdaságfejlesztési részprogramról, valamint a helyi vidékfejlesztés változásairól halhattak részletes tájékoztatót a fórum résztvevői.
- A mai fórum a projektötlet gyűjtés és feldolgozás eredménye. Az elkészített a kistérségi részprogramot a munkacsoport javaslatai alapján állítottuk össze. Kialakultak a megyei területfejlesztési részprogramok is, melynek nagyon fontos eleme a gazdaságfejlesztés. Ebből a keretből lesznek támogathatóak például az ipari parkok, területek, az óvodák, bölcsődék felújítása, valamint a mikro-és középvállalkozások és a turisztikai fejlesztések. A kiskunfélegyházi kistérségnek közel 2,5 milliárdos támogatási keret áll a rendelkezésére az elkövetkezendő hét évben. A kiskunfélegyházi kistérségi munkacsoport öt prioritást határozott meg programjában. Legfontosabbak az önkormányzati intézmények energiahatékonyság növelése, mellyel pénz és energia takarítható meg, valamint a kistérségi közlekedési fejlesztések (útfelújítások, kerékpárutak). Ide sorolható még az egészségügyi, szociális intézmények infrastrukturális fejlesztése, eszközállományának bővítése, valamint a települési környezet megújítása. A mintegy 35 milliárd forintos megyei keretből is részesülhet a kiskunfélegyházi kistérség, melyek a pályázatok arányában lesznek leosztva. A koncepciók a projektötletek alapján készültek el, és a véleményezést követően kerülnek először megyei, majd országos szintre – mondta el a Félegyházi Hírek érdeklődésére Szász Anikó kistérségi koordinátor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.