Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 01. 10:30, kedd | PR
Forrás: (x)

Természetes anyagokból készült karácsonyi dekorációk

Természetes anyagokból készült karácsonyi dekorációk

Ha lakberendezés és dekoráció terén kedveljük a természetes anyagokból készült darabokat, akkor a karácsonyi készülődés alatt is találni fogunk magunknak néhány olyan díszt, ami megfelel ezen igényünknek.

A karácsonyi időszak beköszöntével egyre több dekorációt találhatunk az üzletek kínálatában.

Színek

Karácsonyi dekoráció esetében vannak bizonyos “örökzöld színek”. Ilyen például a zöld, az arany, az ezüst és a piros, újabban pedig a kékkel egészül ki a sor.

Természetes anyagból készült dekorációk esetén a zöld szokott a domináns szín lenni, amelyet a barna, esetleg a piros egészít ki. Ezeknek a mély, sötét tónusú színkombinációknak kifejezetten nyugtató és otthonos hatása van, részben ennek köszönhetik népszerűségüket a természetes díszek.

Számos apró karácsonyi figurát, virágokat, gyertyákat találhatunk az üzletekben. Ezek idén leginkább a hagyományos stílusokat és vonásokat hozzák vissza, tehát a régi idők kedvelői biztosan megtalálják a nekik leginkább tetsző dekorációt.

Anyagok

A felhasznált anyagok között talán az örökzöldek ágai és a tobozok vezetik a mezőnyt, de a szárított gyümölcsök és termések is gyakran jutnak főszerephez. Karácsonyi ajtódísz választásakor például gyakran fogunk találkozni fenyőágakból készült darabokkal, ahol a zöld tűleveleket a tobozok barna színe fogja ellenpontozi. Igazán különleges díszítőelem lehet például a színezett madártoll, vagy az ízlésesen elhelyezett ágak is.

Az ajtódíszek között a leginkább népszerű választás a koszorú, amelyet szinte végtelen változatban találunk meg. Az egyszerűbb és hagyományosab daraboktól az igazán különleges díszítésig mindent megtalálunk. Utóbbi lehet például a fűszerekkel – például fahéjjal – díszített darabok, amelyek nem csak esztétikusak, hane még extra illathatást is adnak.

Mint az a fentiekből talán kiderült, a természetes anyagokból készült karácsonyi dekorációknak nem kell unalmasnak és egysíkúnak lenniük. Ha ilyen díszek felhasználása mellett döntünk, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat