Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Január 17. 13:01, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Térfigyelő kamerák pásztázzák hamarosan a város bevezető útjait

Térfigyelő kamerák pásztázzák hamarosan a város bevezető útjait

Öt darab térfigyelő kamerát szerelnek fel a városba vezető – mezőgazdasági szakbolt, Izsáki úti körforgalom, Ipari Park (Majsai út – Molnár telepi út sarok), Tesco körforgalom, Repülőtér (Alpári út) – utaknál.

Öt darab térfigyelő kamerát szerelnek fel a városba vezető – mezőgazdasági szakbolt, Izsáki úti körforgalom, Ipari Park (Majsai út – Molnár telepi út sarok), Tesco körforgalom, Repülőtér (Alpári út) – utaknál. Az eszközök felszerelése 10 millió forintba kerül, melyet a Darányi Ignác terv LEADER pályázatán elnyert összegből fizeti ki az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány.

A támogatás a települések közbiztonságát szolgáló megfigyelő rendszerek létrehozására, fejlesztésére, a működéshez szükséges eszközök beszerzésére, korlátozó táblák, sebességmérők kihelyezésére, meglévő polgárőrség és mezőőrség technikai felszereltségének fejlesztésére vehető igénybe. Mivel az önkormányzatnak nem volt lehetősége indulni ezen a pályázaton, az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására önkormányzati részvétellel létrehozott alapítvány igényelt támogatást a képviselő-testület hozzájárulásával. Az önerőt nem igénylő, 100 százalékos finanszírozású pályázat sikeresnek bizonyult, az elnyert 10 millió forintból öt helyszínen van lehetőség infra térfigyelő, rendszámfelismerő kamerák felszerelésére és az észlelt adatok rögzítésére. Az eszközök mielőbbi beszerzése és felszerelése érdekében a város a pénzt megelőlegezi az alapítvány számára, minderről a január 16-i ülésén döntött a város képviselő-testülete. A kamerák a tervek szerint tavasszal a helyükre kerülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 15:18, szerda | Helyi

A hosszú élet titka: a sport és az egészséges táplálkozás

Legalábbis ezt vallja Szigeti Ferenc, aki a napokban töltötte 90. életévét.

2024. Július 21. 09:08, vasárnap | Helyi

Nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen a félegyházi birkózók

Nemzetközi utánpótlás szabadfogású versenyt rendezett a Budapesti Vasas, ahol több európai országból és az USA-ból is érkeztek versenyzők.

2024. Július 21. 09:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 09:05, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap