Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2014. Január 17. 13:01, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Térfigyelő kamerák pásztázzák hamarosan a város bevezető útjait

Térfigyelő kamerák pásztázzák hamarosan a város bevezető útjait

Öt darab térfigyelő kamerát szerelnek fel a városba vezető – mezőgazdasági szakbolt, Izsáki úti körforgalom, Ipari Park (Majsai út – Molnár telepi út sarok), Tesco körforgalom, Repülőtér (Alpári út) – utaknál.

Öt darab térfigyelő kamerát szerelnek fel a városba vezető – mezőgazdasági szakbolt, Izsáki úti körforgalom, Ipari Park (Majsai út – Molnár telepi út sarok), Tesco körforgalom, Repülőtér (Alpári út) – utaknál. Az eszközök felszerelése 10 millió forintba kerül, melyet a Darányi Ignác terv LEADER pályázatán elnyert összegből fizeti ki az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány.

A támogatás a települések közbiztonságát szolgáló megfigyelő rendszerek létrehozására, fejlesztésére, a működéshez szükséges eszközök beszerzésére, korlátozó táblák, sebességmérők kihelyezésére, meglévő polgárőrség és mezőőrség technikai felszereltségének fejlesztésére vehető igénybe. Mivel az önkormányzatnak nem volt lehetősége indulni ezen a pályázaton, az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására önkormányzati részvétellel létrehozott alapítvány igényelt támogatást a képviselő-testület hozzájárulásával. Az önerőt nem igénylő, 100 százalékos finanszírozású pályázat sikeresnek bizonyult, az elnyert 10 millió forintból öt helyszínen van lehetőség infra térfigyelő, rendszámfelismerő kamerák felszerelésére és az észlelt adatok rögzítésére. Az eszközök mielőbbi beszerzése és felszerelése érdekében a város a pénzt megelőlegezi az alapítvány számára, minderről a január 16-i ülésén döntött a város képviselő-testülete. A kamerák a tervek szerint tavasszal a helyükre kerülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.