Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. November 15. 06:30, szombat | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony plébánia és Szent István plébánia

Templomi Hírek

Templomi Hírek

Évközi 33. vasárnapi hirdetések a Sarlós Boldogasszony Főplébániáról és a Szent István Templomból.

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
2014. november 16.
ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP

A hét ünnepei:
Szerda: Árpád-Házi Szent Erzsébet. Ü
Péntek: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban. E
Szombat: Szent Cecília szűz és vértanú. E

Hétfőn az esti szentmise után Biblia-órát tarunk az oldalkápolnában, Kedden az esti mise után Filmklub. Szerdán az esti szentmise után Felnőtt katekézis. A programokra szeretettel várjuk a kedves testvéreket.

Szeretettel Hívjuk és várjuk a kedves testvéreket november 18.-án jótékonysági borkóstolóra és vásárra. 16 órakor borszentelés lesz a szentmise keretében. 17 órától a DESPERADO étteremben borkóstoló és kedvezményes vásár a kiskőrösi Szentpéteri pincészet fehér, rozé és vörösboraiból. A jótékonysági rendezvény részvételi díja 1500Ft. A jegyek megrendelhetők a Desperado étteremben valamint megvásárolhatók a plébánián és a sekrestyében. Minden megvásárolt palack bor után 50% támogatják egyházközségünk rászorulóinak karácsonyi megajándékozását

November 19-én szerdán Szent Erzsébet ünnepe. Az özvegyekért fél 11 órakor Szentmisét mutatunk be.

November 19-én este fél 4-től férfiak vezetésével imádkozzuk a rózsafűzért családjainkért, Szent József közbenjárását kérve. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves férfi testvéreket, minél többen jöjjenek imádkozni.

November 23-án Krisztus Király vasárnapján a fél 11 órás Szentmise keretén belül Jubiláló házaspárok megáldása lesz. 10-15-20-25-30-35-40-45 stb. együtt eltöltött évekért.

Énekpróbára szeretettel várjuk a régi kórus tagokat, és az új jelentkezőket. A próba ideje minden pénteken este 6 órakor kezdődik.

Ministráns foglalkozás indult, amire szeretettel várjuk a gyerekek jelentkezését. A foglalkozás ideje minden szombaton 10 órától lesz.

Elsőáldozásra és bérmálkozásra várjuk a fiatalok és a felnőttek jelentkezését a sekrestyében, vagy a plébánia hivatalban. Kérjük minél hamarabb jelentkezzenek.

Szeretettel várjuk azoknak a gyerekeknek a jelentkezését, akik a karácsonyi pásztorjátékban szerepelnének. Jelentkezni lehet az atyáknál és a hitoktatóknál.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik a jövő évben szeretnének házasságot kötni.

Szentföldi zarándoklatra hívjuk a kedves testvéreket, ami 2015. február 9.-től indul. Jelentkezni lehet a plébániai hivatalban.

Akik a 250 éve felszentelt kiskunfélegyházi plébániatemplom történetét megvásárolták azoknak is szeretettel ajánljuk az Ótemplom harangjairól szóló kiadványt, ami a naptárakkal, kalendáriumokkal, gyógyteákkal és szentelt borokkal együtt megvásárolhatók a kijáratnál.

Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat, Isten gondviselő jósága kísérje őket egész életükben.


SZENT ISTVÁN TEMPLOM

Egyházközségi szentségimádási nap lesz november 19-én, szerdán. Délután 3 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik, 4 órától közös szentségimádást végzünk.

A filmklub következő vetítése pénteken este ½ 6-kor lesz a Plébánián. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán olvasható.

Jövő vasárnap délelőtt a ½ 11-es szentmise után az Egyház-község Képviselőtestületének gyűlése lesz a Plébánián. Kérjük, hogy a Testület tagjai a szentmisén és a gyűlésen vegyenek részt!

Újra kapható képes, lapozható fali és asztali naptár.

Kérjük, hogy akik még nem fizették be éves egyházi adójukat szíveskedjenek befizetni. Az egyházi adót be lehet fizetni a Plébánián és postai csekken, melyek az újságos asztalról elvihetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok