Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 31. 08:27, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Télűzés félegyháziak-módjára

Télűzés félegyháziak-módjára

Január 30-án fergeteges télűző mulatságban vehettek részt, akik ellátogattak a városközpontba.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében megrendezésre kerülő Farsangi Vigadalmat a Langaléta Garabonciások felvonulása nyitotta meg.

A gólyalábasok a Kossuth ABC-től indulva kereplőkkel, zeneszerszámokkal muzsikálva vonultak végig a főutcán a Gyermek Ifjúsági Önkormányzattal, a Padkaporos Táncegyüttessel és a Holló László Képzőművészkörrel együtt, de a népes csapathoz nagyon sokan bekapcsolódtak menet közben egyéni jelmezükben, kifestett arccal. Nézelődőkből sem volt hiány, a város apraja-nagyja boldogan kísérte végig a felvonulókat útjukon.

A felvonulást követően a Móra Ferenc Művelődési Központban szeretettel várták a városlakókat forró teával és frissen sült fánkkal, melyet igény szerint még baracklekvárral is ízesítettek. A gyerekek kézműveskedéssel ütötték el az időt a díszteremben, ahol a remek jelmezek és farsangi díszek mellett elkészült a „télboszorka” is, melyet sötétedéskor a Petőfi téren égettek el a Padkaporos Csapat közreműködésével.

A télűző mulatság ezzel azonban nem ért véget, a boszorkányégetés után mindenkit szeretettel vártak vissza a művelődési házban tartott táncos mulatságra, ahol Samu Zoli és csapata gondoskodott arról, hogy mindenkinek legyen kedve táncra perdülni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit