Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Augusztus 16. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: miss.at

Tele energiával - így indítsd a napod!

Tele energiával - így indítsd a napod!

Üres gyomorral munkába, iskolába menni, vagy úgy egyáltalán bárminek is nekiállni reggel, szinte képtelenség.Aki korgó gyomorral áll neki a munkának az negatívan befolyásolja a teljesítőképességét.

De mit együnk, hogy már reggel csúcsformában legyünk?

Ezért nem mindegy
Az már jó, ha reggel a kávé mellé azért még eszünk valamit, de az már korántsem mindegy, mivel indítjuk a napunkat. Jó, ha tudjuk, hogy a napi összes energiabevitelünk 12 %-át a reggelivel kellene magunkhoz venni.

Akkor mégis mit?
A teljes kiőrlésű péksütemények, a zabpehely, müzli remek energiaforrás, hiszen mindkettő gazdag szénhidrátban, és sokáig tart a hatásuk. És még az alakunknak is jót tesz. Vagyis ha ezekkel indítjuk a reggelt, kevesebb az esélye, hogy a délelőtt folyamán farkaséhség törne ránk, amit általában mindig valamilyen „sütikével” vagy „csokikával” szeretnénk csillapítani. Úgyhogy, idomaink duplán hálásak lesznek érte.

Mi kell még a tökéletes reggelihez?
Ha lehet, nyugalom. Legalább arra a kis időre halkítsd le a telefonodat, kapcsold ki a tévét, rakd félre az újságot, számítógépet, amíg reggelizel. Ha nyugodtan indul a napod, a következő órákban eléd gördített akadályokat is könnyebben veszed majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Helyi

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: