Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2013. November 15. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tegyük szebbé Félegyházát!

Tegyük szebbé Félegyházát!

„Megszépül a városom” címmel hirdetett országos programot hét építőipari cég. A kezdeményezés célja, hogy online voksolással újíthassák fel egy budapesti kerület és egy vidéki város közterületét.

„Megszépül a városom” címmel hirdetett országos programot hét építőipari cég. A kezdeményezés célja, hogy online voksolással újíthassák fel egy budapesti kerület és egy vidéki város közterületét. A társadalmi összefogás Kiskunfélegyházán is megmutatkozik, ugyanis jelenleg a város második helyen áll a szavazólistán.

A program keretében a kezdeményező hét építőipari cég annak a településnek a közterületét újítja fel, amely december 20 -ig a legtöbb szavazatot kapja. A beruházás megkezdése előtt a társulás egyeztet a nyertes helyi önkormányzattal, hogy melyik játszótér, park, nyíltkert vagy körforgalom szépüljön meg a városban. A felújítás ezen kívül – a felújítandó közterület adottságaitól függően – kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására, közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására is.
Az elmúlt másfél hónap alatt eddig több mint tízezren adták le voksukat településükre, Kiskunfélegyháza jelenleg a második helyen áll.
Aki szeretné, hogy a város egy közterülete megújuljon következő év tavasszal, az az alább látható oldalon járulhat hozzá szavazatával az első helyhez.

http://megszepulavarosom.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.