Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2013. November 15. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tegyük szebbé Félegyházát!

Tegyük szebbé Félegyházát!

„Megszépül a városom” címmel hirdetett országos programot hét építőipari cég. A kezdeményezés célja, hogy online voksolással újíthassák fel egy budapesti kerület és egy vidéki város közterületét.

„Megszépül a városom” címmel hirdetett országos programot hét építőipari cég. A kezdeményezés célja, hogy online voksolással újíthassák fel egy budapesti kerület és egy vidéki város közterületét. A társadalmi összefogás Kiskunfélegyházán is megmutatkozik, ugyanis jelenleg a város második helyen áll a szavazólistán.

A program keretében a kezdeményező hét építőipari cég annak a településnek a közterületét újítja fel, amely december 20 -ig a legtöbb szavazatot kapja. A beruházás megkezdése előtt a társulás egyeztet a nyertes helyi önkormányzattal, hogy melyik játszótér, park, nyíltkert vagy körforgalom szépüljön meg a városban. A felújítás ezen kívül – a felújítandó közterület adottságaitól függően – kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására, közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására is.
Az elmúlt másfél hónap alatt eddig több mint tízezren adták le voksukat településükre, Kiskunfélegyháza jelenleg a második helyen áll.
Aki szeretné, hogy a város egy közterülete megújuljon következő év tavasszal, az az alább látható oldalon járulhat hozzá szavazatával az első helyhez.

http://megszepulavarosom.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 07:35, szombat | Helyi

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 22. 07:34, szombat | Helyi

Szombaton is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun vármegyében

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. két déli vármegyére szombatra is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat szombaton.

2024. Június 21. 10:09, péntek | Helyi

Ajándék muskátli az udvarokba, ablakokba

Kedves Félegyháziak!

2024. Június 20. 13:50, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt június 20-án 0:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun vármegyében.