Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2017. Augusztus 19. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Te is szép vagy!

Te is szép vagy!

Így fogadd el könnyebben önmagad!

A nők többsége nincs kibékülve önmagával. Mert ez lehetne kisebb, az lehetne nagyobb, amaz lehetne hosszabb, keskenyebb, kerekebb és így tovább, és így tovább. Ez az egész testmizéria a gyerkőcök születése után, pontosabban az „anyatejes korszak” végeztével tetőzik, amikor is nem sikerült hipp és hopp, visszanyerni a várandósság előtti formát.

Noha mindenki sejti, hogy nem egy sétagalopp pici gyerek mellett újra nekiállni mozogni, odafigyelni az étkezésre, éshát valljuk be, ha ráadásul nem a húszas évei elején jár valaki a gyermekáldáskor, amikor is az ember még könnyebben ledobja a rárakódott plusz kilókat, de azért általában könnyebb „menetre” számítunk mi nők.

A „támogató” média…

Persze, ilyenkor az ember akarva-akaratlanul belefut a közösségi oldalon, magazinokban, a televízióban, vagy akárhol, hogy XY „sztár” még csak alig pár hónapja adott életet 1.,2., sokadik gyermekének, de máris milyen bombaformában van… Így az ember egy-egy „borultabb” pillanatában úgy érzi, nem csak magához, de ezekhez a bizonyos XY-okhoz képest is a béka sejhaja alatt van alakilag. Na, de ebből most már elég!

Így szeresd önmagad!

Amikor már nagyjából minden körülöttem megforduló családtagot, barátot ezzel a „Még mindig nem fogytam le, mikor leszek újra a régi?” témával fárasztottam, akkor éreztem úgy, hogy ennek sürgősen véget kell vetnem, és a testi erősítés mellett a lelkemet is kicsit meg kellene támogatnom. Persze, az étkezésre továbbra is figyelek, és a rendszeres mozgást sem adom fel, de igyekszem a következőket is figyelembe venni.

Senki sem él örökké

Bizony, még mi sem. Az élet hamar elillan, és nem tölthetjük az egész földi létünket azzal, hogy elégedettlenek vagyunk önmagunkkal, és csakis a hibáinkat látjuk! Ne legyünk naivak: ahogy az idő múlik, testünk is öregszik, ráncainkat gyűlnek, bőrünk már nem lesz olyan feszes és így tovább. De ezek csupán külsőségek! Ha van egy boldog párkapcsolatunk, egészséges, gyönyörű gyermekeink, szép családunk, megbízható munkahelyünk, néhány igaz barátunk, akkor mi a szerencse fiai vagyunk! Kit érdekel akkor az a pár plusz kiló, apróbb vagy nagyobb hurkácska, kicsike narancsbőr?

Nyomás a tükör elé!

No, akkor tükör elé beállni, textilt ledobni, és megkeresni magunkon a szép, nekünk tetsző részeket! Ha lehet, hangosan mondjuk is el, mit szeretünk magunkon! Ezt a műveletet hetente legalább háromszor ismételjük el a siker érdekében! Így szép lassan az agyunk megtanulja, hogy a tükörképünkkel pozitív érzéseket kapcsoljon össze! De vigyázat, ez fordítva is működik! Ha csakis a rosszat látod magadon, ha mezítelen tested megpillantod, az agy negatív érzéseket társít majd a meztelenséghez.

Csak az előnyösre figyelj!

Ha már ott állsz a tükör előtt, ne légy rest felfedezni a legelőnyösebb tulajdonságaidat! Hangsúlyozd azt az sminkeddel, öltözködéseddel! Persze, nem árt tisztában lenni a kevésbé pozitív tulajdonságainkkal sem, hiszen azok elrejtésére is érdemes különböző trükköket bevetni.

Felejtsd el!

Bizonyos szempontból hasznos a különböző közösségi oldalak látogatása, hiszen rengeteg, rég nem látott, messze élő ismerőssel vehetjük fel így a kapcsolatot. Ám sokszor belefutunk önmagukat állandóan fényképező, az adott felületen mutogató ismerősökbe, akik a tökéletesebbnél tökéletesebb testüket mutogatják. Vagy ha ők nem is, azért valahogy egy-egy „makulátlan celebtest” azért csak odakúszik a szemünk elé. Ahelyett, hogy ezek a fotók a fittebb, egészségesebb életre motiválnának, csak elkezdjük magunkat hozzájuk hasonlítgatni, és szép lassan az összes apró, talán nem is létező hib

Címkék: szépség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 10:22, péntek | Helyi

Természettudományi versenyen jeleskedtek a Batthyány iskola tanulói

2023. január 13-án került megrendezésre a Batthyány Lajos Általános Iskolában az Országos Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2023. Január 24. 14:27, kedd | Helyi

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program.

2023. Január 24. 14:21, kedd | Helyi

Idén is jönnek a busók Bokrosra

Az idei farsangot is mohácsi busókkal teszik színesebbé Bokroson.