Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 05. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: brightnest.com

Tavaszi lakás-detox levendulával

Tavaszi lakás-detox levendulával

Nemcsak kellemes, nyárra emlékeztető illatot hozhat a lakásodba a levendula, hanem tisztább, frissebb levegőt és természetesen molymentes ruhás szekrényt is jelenthet!

Nemcsak kellemes, nyárra emlékeztető illatot hozhat a lakásodba a levendula, hanem tisztább, frissebb levegőt és természetesen molymentes ruhás szekrényt is jelenthet! Íme egy-két ötlet, hogyan rejtheted el a levendulát a lakás legkülönbözőbb pontjain!

Legyen levendulaolaj a párologtatóban!
Nemcsak karácsonykor veheted elő az illóolajos párologtatókat! Nyugodtan gyújthatsz alatta egy teamécsest ilyenkor is. Sőt, nem is muszáj meggyújtanod, a kisebb helyiségeket hő nélkül is képes megtölteni a levendula aromás illata. Cseppents 4-5 cseppet hideg vízbe egy kis tálkában és helyezd el tetszés szerint.

Legyen szárított levendula a szekrényben!
Egy kis lenvászon zsákban elhelyezett, szárított levendula távol tartja a molylepkéket és jó illattal lengi be a ruhásszekrényt. Ha még nem merted elővenni a tavaszi ruhákat a kiszámíthatatlan időjárás miatt, akkor ezzel a házi praktikával is tavaszias hangulatba hozhatod magad.

Legyen levendulás zsákocska a dolgozó sarokban!
Egy kis zsák levendulát elhelyezhetsz a dolgozó sarokban is az íróasztalon. Amikor frusztráltnak érzed magad megszorongathatod, mint egy stresszlabdát, ettől egy kicsit jobban felszabadulnak az illatok is, szippants jó mélyeket, hiszen köztudott, hogy a levendula nyugtató hatású.

Legyen levendulás öblítő a fürdőszobában!
A fürdőszobában is elhelyezhetsz levendulás illóolajjal és vízzel megtöltött tálkát, vagy használhatod a mosógépben öblítő helyett. 20 csepp és fél dl víz az öblítős fakkba és a frissen mosott ruhák is levendula illatot fognak árasztani magukból! Ráadásul a levendula antibakteriális és gomba ellenes hatásának köszönhetően egy kicsit még fertőtlenítettél is.

Bónusz tipp: a levendulaolajat az ülőfürdődbe is csepegtetheted: 30 csepp 1 kg tengeri sóval kombinálva. Segít megelőzni a nőgyógyászati problémákat és ellazít.

Legyen levendula többféleképpen a hálószobában!
Egy levendulával töltött lenvászon zsákocskát elrejthetsz a párna huzatban is, csak ne felejtsd el lefekvés előtt mindig alaposan felrázni a fekvőalkalmatosságot, hogy frissítsd az illatot. A levendula segíti az elalvást. A gyerekszobában is hasznos lehet!

Mivel a levendulának antibakteriális hatása is van, ezért készíthetsz belőle textil frissítő spray-t is. 1 dl vodka, 30 csepp levendula és 3 dl víz keverékét töltsd egy szórófejes üvegbe és spricceld a matracra vagy a lepedőre. Jó illat lesz és még fertőtlenít is!

Legyen levendula a mindenhol!
Szeretnél egy olyan légfrissítőt, ami gazdaságos és a környezetet sem szennyezi? Tölts egy szórófejes üvegbe egy csésze vizet és csepegtess bele pár csepp levendulaolajat, majd használd bárhol a lakásban. Ha a keverékkel befújod a porszívó porzsákját, akkor még a házi munkát is kellemesebbé teheted, hiszen neked nem büdös a munka!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.