Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 20. 09:09, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Tavasszal újra indulhat a városi mozi

Tavasszal újra indulhat a városi mozi

Öt esztendőre köt üzemeltetési szerződést az önkormányzat a Pannon 2001 Mozgókép Kft.-vel.

A cég márciusra vállalta a városi mozi újraindítását. A filmszínház belső átalakítására 7,3 millió forintot költenek. A felújításhoz szükséges forrást az önkormányzat a 2014. évi költségvetésében biztosítja. Könnyítést jelent, hogy a vállalkozó az első évi bérleti díjat egy összegben előre kifizeti. Az erről szól előterjesztést december 19. ülésén fogadta el a képviselő-testület.

Mint köztudott, a Pannon 2001 Mozgókép Kft. novemberben nyújtotta be a mozi üzemeltetéséről szóló ajánlatát az önkormányzatnak, melyet a képviselő-testület jóvá is hagyott. A pályázat nyertese, mivel nem kapta meg az elinduláshoz szükséges több mint negyvenmillió forint banki hitelt, időközben visszalépett.
Az önkormányzat ezt követően további tárgyalásokat folytatott a városi mozi elindításával kapcsolatban, ami eredményesnek bizonyult. A Pannon 2001 Mozgókép Kft. vállalta, hogy a két földszinti terem összenyitásával megteremti a 3D-s vetítés lehetőségét. Az átépítésre előzetesen 7,3 millió forint forrást igényelt az önkormányzattól. A cég segítségként felajánlotta, hogy az első évi bérleti díjat egy összegben előre kifizeti.
A szerződésben foglaltak szerint a Pannon 2001 Mozgókép Kft. biztosítja a mozi üzemeltetéséhez szükséges technikai feltételeket. Helyet ad az óvodai, iskolai nevelésben részesülők, a nagycsaládosok rendezvényeinek. Az átalakítás és a filmszínház újraindításának határideje 2014. március 13.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.