Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 07. 13:45, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Tartson valóban örökké

Tartson valóban örökké

Amikor összeházasodunk, biztosak vagyunk benne, hogy ez örökre szól. De ez a néhány egyszerű tipp segíthet abban, hogy valóban soha ne váljanak külön az útjaink!

Az én bajnokom
Mindenki emlékszik arra az időre, amikor egy kapcsolat elején minden apróságért az egekbe dicsérte a párját. Azért, hogy mennyire, szép, milyen ügyes a munkában, milyen jól főz és számtalan hasonló dolog. Miért kéne erről megfeledkezni az évek múlásával? Mindig ügyeljünk arra, hogy bókoljunk a másiknak, és növeljük az önbizalmát. Például mondjuk azt a férjünknek „Istenien festesz öltönyben!” vagy „Csodás apa vagy, amiért mindig segítesz a fiunknak a leckében!” Lehet, hogy elsőre az jár a fejünkben „Miért kéne valamiért megdicsérnem, ami természetes?”, de gondoljunk arra, nekünk is milyen jólesik, amikor kapunk egy nem várt elismerést. Ugye, hogy szinte szárnyalunk tőle?

Gyerekes megoldás
Elsőre belegondolni is furcsa a következő gyakorlatba, de mégis működik: ha úgy érezzük a párunk teljesen kiborít egy vita alatt, képzeljük el őt kisgyerekként! Ahogy magunk előtt látjuk milyen édes volt körülbelül ötéves korában a göndör fürtjeivel, a helyes arcával, rögtön elszáll a haragunk. Segít, hogy más szemszögből lássuk a partnerünket, és elfelejtsük azt a rossz képet, ami egy veszekedés alatt óhatatlanul kialakul róla.

Söpörjük a szőnyeg alá
Igen, valóban sokszor segít, ha egy időre nem törődünk a napi gondokkal. Néha tegyünk úgy, mintha már rég elintéztük volna a mosást, vagy nem kéne megjavítani a garázsajtót, és töltsünk egy kis időt kettesben, amikor nem nyomasztanak a kisebb-nagyobb problémák. A mosogatás és a vasalás még várhat néhány órát, de az, hogy kicsit a kedvesünkkel legyünk, soha nem tűrhet halasztást!

Kellenek a barátok
Hiába házastársunk a szerelmünk és a legjobb barátunk is egyben, akkor is szükségünk van arra, hogy másokkal is találkozzunk. Hiszen a barátság is akkor működik igazán, ha nem egyetlen emberre öntjük minden problémánkat, hanem szétosztjuk a terheket. Éppen ezért jó, ha van egy olyan társaság, akikkel össze tudunk futni. Vagyis, ha a férjünk a kollégáival szeretne találkozni, ne beszéljük le róla, hanem mi is menjünk át a legjobb barátnőnkhöz. Ráadásul felmérések szerint azoknak, akik más párokkal is töltenek időt boldogabb a házasságuk.

Szia szerelmem!
Egy felmérés szerint a házasságok 25 százaléka azért végződik válással, mert a partnerek még arról is leszoknak, hogy jó éjszakát kívánjanak a másiknak lefekvéskor. Alakítsunk ki egy ránk jellemző szokást, ahogy üdvözöljük egymást a férjünkkel, amikor hazaér a munkából, adjunk a kedvesünknek egy apró puszit, amikor felkeltünk, búcsúzzunk tőle egy vicces becenévvel, amikor elmegy otthonról. A kommunikációnak ez az apró formája nagyban meghatározza, hogy meddig leszünk boldogok egy kapcsolatban.

Szívből neked!
Nem véletlen, hogy mindenki izgatottan várja azokat az ünnepeket, évfordulókat, amikor a házastársától kap ajándékot. Ugyanis a legtöbben úgy érzik, hogy ez kifejezi, mennyire fontos a másiknak, mennyire figyel rá. Éppen ezért tényleg szánjunk időt arra, amikor kiötlünk egy meglepetést, próbáljunk odafigyelni az elejtett mondatokra, hogy tényleg örömet okozzunk a kedvesünknek.

Csatára fel
Nagyon meghatározó, hogy egy pár hogyan kezeli a különböző konfliktusokat. A pszichológus szerint három fő szabályt kell a szemünk előtt tartani. Az első: tudomásul kell vennünk, attól, hogy veszekszünk egymással, nem jelenti azt hogy gondok vannak a kapcsolatunkkal. A második: a pár mindkét tagja vegyen részt az összetűzésben, vagyis az a jó, ha mindketten kiadják a haragjukat, és elmondják, mi bántja őket. A harmadik: a felek mondják el, szerintünk hogyan lehet megoldani a gondokat. Valóban úgy hangzik, mint egy csata haditerve, de ez kell ahhoz, hogy tisztázni tudjuk a problémákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.