Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Április 13. 07:15, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Tapolcai helyzet: a rendőrség szerint nem gyilkosság történt

Tapolcai helyzet: a rendőrség szerint nem gyilkosság történt

Rendőrség: a helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget. Két holttestet találtak csütörtök délelőtt egy tapolcai családi házban, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a középkorú férfi és nő életét.

Közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) orvos igazgatója.

A riasztást nem sokkal 10 óra után kapták a mentők, a tapolcai esetkocsi személyzete csak a halál tényét tudta megállapítani - mondta Czirner József. Hozzátette: a Kölcsey utcai házban talált két ember halála már korábban bekövetkezett, így az újraélesztésnek, vagy segítségnyújtásnak esélye sem volt.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban azt közölte: a körülmények tisztázása és a helyszínelés folyamatban van, utóbbi várhatóan estig tart. Arra egyelőre nem tudott választ adni, hogy az elhunytak bűncselekmény következtében vesztették-e életüket. A halál okát a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a szomszédok hívták a rendőrséget és a mentőket, miután sikoltozást hallottak a házból. A kisváros zsákutcáját a rendőrség lezárta. Kómár Viktória közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, az épület előtt népes rokonság gyászolja az elhunytakat.

A mentőket és a rendőrséget értesítő szomszéd, Kovács Elemér az MTI tudósítójának elmondta, hogy a városban jól ismerték a három iskoláskorú gyermeket nevelő, példás életet élő családot. Negyed 11 körül kiabálásra lettek figyelmesek, az otthon tartózkodó nagyszülők kértek tőlük segítséget. A Kölcsey utca végén lévő telken két különálló családi ház áll egymással szemben, a két 40 év körüli ember holttestét az egyik házban találták meg.

Rendőrség: a helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget

A helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget Tapolcán, ahol otthonában találtak rá egy középkorú pár holttestére - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtök este az MTI-vel.

Kómár Viktória tájékoztatása szerint az ügyben a Tapolcai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, a halálozás okát igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. A rendőrség fokozottan ügyel a helyszínen jelenleg is zajló megemlékezés zavartalanságára - írta közleményében a sajtóreferens.

A Napló című veszprémi napilap internetes kiadása, a naplo-online.hu azt írta, "a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta a híresztelést, miszerint kábítószer-, vagy gyógyszer-túladagolás lehet a halálesetek hátterében".

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 06:58, vasárnap | Kék hírek

Lezárt akta: A biztonsági öv megmenthette volna

Tavaly októberben egy személygépkocsi az 51-es főúton, Dömsöd térségében közlekedett Budapest felől Baja irányába, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban lesodródott és egy út menti fának csapódott.

2022. Szeptember 24. 14:20, szombat | Kék hírek

Rendőrség: új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.

2022. Szeptember 22. 17:00, csütörtök | Kék hírek

Halálra vertek egy férfit egy szentesi kocsámban

Belehalt sérüléseibe egy férfi Szentesen, akit egy kocsmában bántalmaztak. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

2022. Szeptember 21. 13:31, szerda | Kék hírek

Börtönre ítéltek egy férfit, aki cipőkanállal halálosan megsebesítette ismerősét

Három és fél év börtönbüntetéssel sújtottak egy bordányi férfit, aki tavaly nyáron egy fém cipőkanállal halálos sérüléseket okozva bántalmazta ismerősét - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője.