Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2012. Április 13. 07:15, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Tapolcai helyzet: a rendőrség szerint nem gyilkosság történt

Tapolcai helyzet: a rendőrség szerint nem gyilkosság történt

Rendőrség: a helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget. Két holttestet találtak csütörtök délelőtt egy tapolcai családi házban, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a középkorú férfi és nő életét.

Közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) orvos igazgatója.

A riasztást nem sokkal 10 óra után kapták a mentők, a tapolcai esetkocsi személyzete csak a halál tényét tudta megállapítani - mondta Czirner József. Hozzátette: a Kölcsey utcai házban talált két ember halála már korábban bekövetkezett, így az újraélesztésnek, vagy segítségnyújtásnak esélye sem volt.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban azt közölte: a körülmények tisztázása és a helyszínelés folyamatban van, utóbbi várhatóan estig tart. Arra egyelőre nem tudott választ adni, hogy az elhunytak bűncselekmény következtében vesztették-e életüket. A halál okát a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a szomszédok hívták a rendőrséget és a mentőket, miután sikoltozást hallottak a házból. A kisváros zsákutcáját a rendőrség lezárta. Kómár Viktória közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, az épület előtt népes rokonság gyászolja az elhunytakat.

A mentőket és a rendőrséget értesítő szomszéd, Kovács Elemér az MTI tudósítójának elmondta, hogy a városban jól ismerték a három iskoláskorú gyermeket nevelő, példás életet élő családot. Negyed 11 körül kiabálásra lettek figyelmesek, az otthon tartózkodó nagyszülők kértek tőlük segítséget. A Kölcsey utca végén lévő telken két különálló családi ház áll egymással szemben, a két 40 év körüli ember holttestét az egyik házban találták meg.

Rendőrség: a helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget

A helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget Tapolcán, ahol otthonában találtak rá egy középkorú pár holttestére - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtök este az MTI-vel.

Kómár Viktória tájékoztatása szerint az ügyben a Tapolcai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, a halálozás okát igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. A rendőrség fokozottan ügyel a helyszínen jelenleg is zajló megemlékezés zavartalanságára - írta közleményében a sajtóreferens.

A Napló című veszprémi napilap internetes kiadása, a naplo-online.hu azt írta, "a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta a híresztelést, miszerint kábítószer-, vagy gyógyszer-túladagolás lehet a halálesetek hátterében".

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:02, kedd | Kék hírek

ORFK: a rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

2023. Szeptember 25. 15:46, hétfő | Kék hírek

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támad.

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Kék hírek

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

Az Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.