Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 05. 11:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Tanuljunk tőlük!

Tanuljunk tőlük!

Úgy esznek, hogy soká éljenek.

Japán
A lakosság mindössze 1,5%-a küzd túlsúllyal, a várható átlag életkor 82 év. Tengeri növények és élőlények, zöldségek, szója – ezek a japán ételek alapjai.
A japánok sosem eszik degeszre magukat, mindig enyhe éhségérzettel állnak fel az asztaltól.
A szigetországban, a hegyek között van egyébként a hosszú életűek falujának is nevezett Yuzurihara, ahol a helyiek több mint egytizede több mint 85 éves.

Dél-Korea
A dél-koreai konyha fő alapanyagai a tésztafélék, a hal és a zöldségek. Egy átlag koreai évente nagyjából ötször kevesebb húst eszik, mint egy átlag amerikai.

Görögország
A rengeteg zöldség, babféle és sajt mellett a helyiek előszeretettel fogyasztanak különböző formában elkészített húsokat is.

Szingapúr
Várható átlagéletkor: 82 év. Túlsúlyosak aránya: 1,8%. A helyi konyha három fő alappillére: rizs, zöldség és hal. A szingapúriak szinte nem is esznek húst, édességek helyett trópusi gyümölcsöket és az azokból készült könnyű desszerteket részesítik előnyben.

Kína
A kínai ételek kétharmada kizárólag zöldség-, gyümölcs-, bab- és gabonafélékből áll, amikhez füveket és fűszereket adnak. Kínában nagyon szeretik a jól átsütött dolgokat. A várható átlagéletkor 73 év, ám az elhízástól szenvedők aránya itt is alacsony: 1,8%.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.