Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2014. Október 05. 11:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Tanuljunk tőlük!

Tanuljunk tőlük!

Úgy esznek, hogy soká éljenek.

Japán
A lakosság mindössze 1,5%-a küzd túlsúllyal, a várható átlag életkor 82 év. Tengeri növények és élőlények, zöldségek, szója – ezek a japán ételek alapjai.
A japánok sosem eszik degeszre magukat, mindig enyhe éhségérzettel állnak fel az asztaltól.
A szigetországban, a hegyek között van egyébként a hosszú életűek falujának is nevezett Yuzurihara, ahol a helyiek több mint egytizede több mint 85 éves.

Dél-Korea
A dél-koreai konyha fő alapanyagai a tésztafélék, a hal és a zöldségek. Egy átlag koreai évente nagyjából ötször kevesebb húst eszik, mint egy átlag amerikai.

Görögország
A rengeteg zöldség, babféle és sajt mellett a helyiek előszeretettel fogyasztanak különböző formában elkészített húsokat is.

Szingapúr
Várható átlagéletkor: 82 év. Túlsúlyosak aránya: 1,8%. A helyi konyha három fő alappillére: rizs, zöldség és hal. A szingapúriak szinte nem is esznek húst, édességek helyett trópusi gyümölcsöket és az azokból készült könnyű desszerteket részesítik előnyben.

Kína
A kínai ételek kétharmada kizárólag zöldség-, gyümölcs-, bab- és gabonafélékből áll, amikhez füveket és fűszereket adnak. Kínában nagyon szeretik a jól átsütött dolgokat. A várható átlagéletkor 73 év, ám az elhízástól szenvedők aránya itt is alacsony: 1,8%.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 16:04, szerda | Életmód

Folyamatosan nő az elektromos autók akkumulátorának élettartama

A hatótávolság után a legnagyobb aggodalmat az akkumulátorok élettartama jelenti azoknak, akik fontolgatják, hogy elektromosra cserélik hagyományos üzemű autójukat:

2022. Május 17. 16:09, kedd | Életmód

Sokmilliárdos forgalmat generál a grillszezon

A grillkolbászok piaca átlépte a 4,5 milliárd forintos forgalmat a tavaly márciustól ez év februárjáig tartó időszakban, ami 7 százalékos értékbeli növekedés az egy évvel korábbihoz képest

2022. Május 14. 16:29, szombat | Életmód

Először sikerült növényt termeszteni holdi talajon

Először sikerült növényt termeszteni Holdról származó talajon: a Floridai Egyetem kutatói lúdfüvet neveltek az Apolló-11 asztronautái által hazahozott talajmintán.

2022. Május 13. 16:03, péntek | Életmód

A magyar férfiaknak fontosabb a presztízs, mint a fizetés

Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóra-szám - derült ki a National Geographic és az NRC reprezentatív kutatásából.