Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 06. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Tanulj telefonon, tableten és okostévén!

Tanulj telefonon, tableten és okostévén!

A dél-koreai oktatási reform keretében a tervek szerint az általános iskolás diákok 2014-től, a középiskolások pedig egy évvel később tanulhatnak majd digitális, elektronikus tankönyvekből.

 

A felmérések szerint a Koreai Köztársaság oktatási rendszere az egyik legjobb a világon. Ehhez persze hozzájárul a kitűnő technológia is, melyet most tovább kívánnak fejleszteni – írja a hwsw.hu.

A változtatásokhoz nem kell új könyveket írni. A megoldás a digitalizáció: ezek után a diákok már IPTV-n, okostelefonon, és tableten olvashatnak. Olyan fejlesztések válnak így elérhetővé, melyekről eddig álmodni sem mertünk: a „könyvben” lehet majd váltogatni az oktatási módszert, de még a feladatok nehézségének beállítása sem lehetetlen.

A koreai oktatási minisztérium 2013-tól fokozatosan szeretné növelni az úgynevezett online osztályok számát is. Ez azoknak a gyerekeknek nyújthat nagy segítséget, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak bejárni az iskolába. Be akarják vezetni továbbá a „University-Level Programot” is, melynek lényege, hogy az iskolások egyetemi szintű órákat vehessenek, és iskola után IPTV-n keresztül nyelvet tanulhassanak.

Egy ilyen változtatásnál nagy hangsúlyt kell fektetni a tanárok képzésére is, így a jövő évtől folyamatosan képeznék át a tanárokat, így a váltásra már az összes tanár felkészülhet az „okos oktatásra”.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.