Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 27. 17:03, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Tanszergyűjtést szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Westend

Tanszergyűjtést szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Westend

Tanszergyűjtést szervez a rászoruló családok számára tanévkezdésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Westend bevásárlóközpont - tudatta a szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A szeptember 17-ig tartó kampányban tanuláshoz szükséges eszközöket várnak, például iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, írószereket, körzőt, hegyezőt. Az adományokat a Westend ReStore-ban gyűjtik, és a segélyszervezet juttatja el a rászoruló családokhoz.

Mint írták, az iskolakezdés és a megfelelő tanszerek beszerzése minden évben komoly terhet jelent a szülőknek, különösen a nehéz helyzetben élő, többgyermekes családoknak. A Westend tanszeradományokkal szeretné megkönnyíteni az iskolakezdést.

A szervezők azt kérik, aki teheti, támogassa az akciót új, vagy jó állapotú iskolatáskával, és töltse meg alsós vagy felsős gyerekek számára összeállított iskolakezdő csomaggal. Azt kérik, hogy a használt iskolatáskát, tolltartót tisztítsák ki, élelmiszert, ruhát, használhatatlan tárgyakat ne adjanak le a gyűjtőponton. Mindenki csak olyan tanszert adományozzon, amit saját gyermekének is odaadna - kérte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.