Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 18. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Taníttasd gyermeked a zene nyelvére!

Taníttasd gyermeked a zene nyelvére!

Az Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola várja olyan gyerekek jelentkezését, akik kedvet éreznek a zene- és egyéb művészeti ágak tanulása iránt.

Az Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola várja olyan gyerekek jelentkezését, akik kedvet éreznek a zene- és egyéb művészeti ágak tanulása iránt.

Választható hangszerek:
ZONGORA, HEGEDŰ, GORDONKA, GITÁR, FURULYA, FUVOLA, OBOA, FAGOTT, KLARINÉT, SZAXOFON, TROMBITA, KÜRT, HARSONA, TENORKÜRT, TUBA, ÜTŐHANGSZEREK.

Néhány év hangszertanulás után a növendékeknek lehetőségük van különböző együttesekben játszani: fa- és rézfúvósok kamara együttes, ütő együttes, vonós zenekar, fúvós zenekar.

A művészeti képzést gyakorlati és elméleti oktatás alkotja. Ez zenei tanszakokra vetítve azt jelenti, hogy 2x30 percben hangszeres órán, valamint 2x45 percben szolfézs órán vesznek részt a növendékek.

A néptánc, társastánc, színjáték, kerámia, grafika tanszakokon a gyakorlati és elméleti oktatás egyszerre történik.

BŐVÜL A KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁG!!!
A 2015/2016-os tanévtől FOTÓ-VIDEO TANSZAK indul, mely 12 éves kortól ajánlott.

A tanuláshoz szükséges hangszereket a zongora, furulya kivételével, az iskola kölcsönzi a tanulók részére, a szülők teljes anyagi felelőssége mellett.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, térítési és tandíj szabályzata értelmében, a Művészeti Iskolában félévente térítési,- tandíjat kell fizetni.

A meghallgatás és beiratkozás időpontja:
2015. május 21-22. (csütörtök, péntek) 15:00-18:00 között
Jelentkezni lehet: Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola
6100 Kiskunfélegyháza, Batthyány u. 12-16.
III. emelet. Tel.: 76/560-006

A Zenetanulás előnyei

  • A zenetanulás nagymértékben elősegíti a bal agyfélteke fejlődését, ez felelős a nyelvi készségekért
  • Jelentős kapcsolat van, a zene és a térbeli tájékozódás között.
  • A zenét tanuló gyerekek elsajátítják a kreatív gondolkodásmódot, önmagukra találnak és kialakítják saját egyéni stílusukat.
  • Akik zenét, vagy általában valamilyen művészetet tanulnak sokkal jobb eredményeket érnek el a tanulásban. (matematikai, olvasási és koordinációs készség)
  • Ha a gyermek zenét tanul, akkor bepillantást nyer más kultúrák világába is, megtanulja, megérteni és értékelni azokat.
  • A zenetanulás csapatmunkára és fegyelemre is tanítja a gyermekeket. Egy együttes csak akkor működik jól, ha a tagjai mind együtt, egységesen dolgoznak. Kitartásra, koncentrációra és aprólékos munkára nevel.
  • A zene kiváló kreatív kifejezőeszköz, ennek köszönhetően fejlődik a gyermek önbizalma.
  • A művészetek tanulása és a zenei nevelés fejleszti a gyermek szépérzékét és ennek hatása egész életén keresztül elkíséri majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit