Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2018. Február 23. 15:18, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Táncoltak és kellemesen töltötték el az estét egy jó cél érdekében

Táncoltak és kellemesen töltötték el az estét egy jó cél érdekében

2017. májusában jótékonysági diszkót szervezett Lajos Zoltán vállalkozó a Klub Arénában azzal a céllal, hogy a Kiskunfélegyházi Mentőszolgálat részére pénzt gyűjtsön.

Előzetes egyeztetéseknek köszönhetően arról is tudomást szerzett, hogy mire van igazán szüksége városunk mentőszolgálatának, így konkrétan egy meghatározott pénzösszeg összegyűjtését tűzte ki célul a helyi vállalkozó, melyből megvásárolhatják a hiányzó betegőrző monitort.

A nemes cél eléréséhez nemcsak a jótékonysági diszkón részt vevő 250 – 300 fő, hanem a városunkban élő vállalkozók, cégek, magánszemélyek is segítséget nyújtottak, így például a Rollsped Kft., az NT Kft., Nagy Tibor, Páll Dénes, a Kunplast Kft., a Busa Kft. az SZJ Hungary és a Fornetti Kft. Az önzetlen támogatóknak köszönhetően pedig a napokban végre megérkezett a mentőállomáshoz a hiánypótló eszköz.

Mivel a 350 ezer forint értékű monitort igen kedvező áron tudta beszerezni a mentőszolgálat, jutott pénz más hiányzó felszerelés megvásárlására, így a jótékonysági megmozdulás a vártnál is jóval nagyobb eredményt hozott – tudtuk meg Papp Györgytől, a félegyházi mentőszolgálat vezetőjétől.

- Hasonló betegőrző monitorokkal rendelkezik a mentőállomás, de sajnos nem mindegyik betegszállító autóban van. Mindenki előtt ismeretes, hogy a betegeket a kecskeméti sürgősségi osztályra szállítjuk, emiatt pedig jelentős transzport időt töltenek a betegszállító autóban. A folyamatos monitorizálás, a betegek vizsgálata, majd az ezek szerinti terápiák elengedhetetlenül fontosak a mielőbbi felépülés érdekében. Ezért olyan nagy jelentőségű mentőszolgálatunk számára az új készülék, melyet ezúton is köszönünk minden kedves támogatónak – nyilatkozta lapunknak a mentőszolgálat vezetője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 15:32, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a augusztusi vásár Félegyházán

2022. Augusztus 08. 16:29, hétfő | Helyi

Ezek teljesen megőrültek?

Hát persze, hogy igen! És hogy melyik hajó süllyed el először, az augusztus 13-án a hartai Dunaparton, az Őrült Hajók Versenyén kiderül!

2022. Augusztus 08. 15:12, hétfő | Helyi

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. augusztus 2-től a kiskunfélegyházi Csongrádi úti hulladékudvar (vásártér mellett) az alábbiak szerint tart nyitva:

2022. Augusztus 08. 12:16, hétfő | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.