Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 25. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Támadás és jogos védelem – jogász válaszol

Támadás és jogos védelem – jogász válaszol

Milyen jogi lépésre számíthat, aki másik embert véd meg? Elévül-e az ügy? Válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Tisztelt ügyvéd úr/nő! A kérdésem az lenne, hogy a földön fekszik egy ember és ezt az embert fejen rúgdosa egy másik ember én meg mert, féltem, hogy komolyabb baja lehet a földönfekvőnek egy üveg poharat dobtam a támadó felé /megjegyzem mindenkiben volt alkohol/ de sajnos az az arcán csattant szét! Milyen jogi lépésekre számíthatok? Barátom volt a földön fekvő ember ha megkeres a rendőrség köteles vagyok-e megnevezni? Van-e elévülési ideje? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ebben az esetben, büntetőeljárás indul Önnel szemben, jogos védelmi helyzetre kell hivatkozni, mondván, hogy a barátját akarta megvédeni. Javasolnám azonban, hogy még a rendőrségi kihallgatás előtt konzultáljon egy ügyvéddel, vagy pedig a rendőrségtől kérje egy védő kirendelését, ügyvéd nélkül ne tegyen vallomást. Elévülésre nem érdemes játszani, azt ugyanis számos eljárási cselekmény megszakíthatja.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Váczi Péter ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.