Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 27. 09:38, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Tájékoztató fórumot tartottak a Városházán

Tájékoztató fórumot tartottak a Városházán

A mikro-, kis-és középvállalkozók, civil szervezetek, magánszemélyek pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztató fórumot november 26-án a Városháza dísztermében.

A mikro-, kis-és középvállalkozók, civil szervezetek, magánszemélyek pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztató fórumot november 26-án a Városháza dísztermében. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, aki a pályázati lehetőségekre hívta fel az érdeklődők figyelmét. Elmondta azt is, hogy a 2014-2020-as időszakban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 35,8 milliárd, kistérségek 22,36 milliárd forint saját forrással rendelkeznek. A lehívató pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani.

Szász Anikó elsőként a turisztikai tevékenységek ösztönzése tárgyában megjelent pályázatokról beszélt, majd a 2014-2020-as időszakban tervezett beruházásokról, projektötletek gyűjtéséről adott tájékoztatást. Elmondta, november és december hónapban zajlik le a projektötlet gyűjtést, amit a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat végez, a kistérségi koordinátorok, a kistérségek felelősein keresztül. A beérkezett projektötletek alapján próbálják meg elméletben felosztani az országos operatív programon kívüli forrásokat, összevetve a megyei, a kistérség igényeit. Az ötleteket a civil szféra, szervezet, önkormányzat, gazdasági szféra szereplőitől várják, külön hangsúlyt fektetve a gazdaságfejlesztésre. Az ötletek benyújtása egy úgynevezett projekt adatlapon lehetséges, ami a kistérségi koordinátortól szerezhető be (Email: szaszani81@gmail.com).

A vállalkozásfejlesztési lehetőségek 2014-2020 között címmel Farkas Dániel, míg a mikro-, kis-és középvállalkozásokat érintő aktuális pályázati lehetőségekről Zsán-Klucsó Klaudia a Széchenyi programiroda munkatársai tájékoztatták a fórum résztvevőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.